Haagse ijshockeyers Hijs Hokij winnen tweede landstitel op rij

De ijshockeyers van Hijs Hokij zijn opnieuw kampioen van Nederland geworden. In het Friese ijsstadion Thialf versloeg de Haagse formatie Flyers Heerenveen zondag met 3-1.

Door

Met deze overwinning prolongeert Hijs, dat zijn thuiswedstrijden in De Uithof afwerkt, de landstitel. De finale leverde een eenzijdige wedstrijd op: Hijs Hokij nam in de eerste twee periodes een 3-0 voorsprong dankzij treffers van Jeffrey Melissant, Joey Oosterveld en de Canadees Chad Niddery.

Een doelpunt van Heerenveen in de derde periode was niet meer genoeg om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. De Canadese doelman Brett Magnus hield zonder veel problemen zijn goal verder schoon. Het is voor de dertiende keer in de clubhistorie dat Hijs het Nederlands landskampioenschap wint.

De landstitel markeert een uitermate succesvolle periode voor de ploeg van trainer Chris Eimers. Vorige maand was Hijs in Den Haag ook al te sterk voor de Flyers Heerenveen in de bekerfinale (4-3). De Haagse club heeft nu ‘de dubbel’ binnen. Doelpuntenmaker Oosterveld jubelde meteen na de wedstrijd voor de camera van de NOS: ‘Te gek. We winnen twee prijzen, en deze ook nog bij de tegenstander thuis. Dat is helemaal top.’

Hijs Hokij heeft kans op nóg een prijs

Er ligt mogelijk nog meer eremetaal in het verschiet voor de Haagse ijshockeyers. Op vrijdag 3 maart beginnen de play-offs om de titel van de Nederlands-Belgische competitie (de BeNe League). In de kwartfinale speelt Hijs Hokij tegen Golden Sharks uit Mechelen.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van