ADO Den Haag op de drempel van de eredivisie

ADO Den Haag is nog één wedstrijd verwijderd van een rentree in de eredivisie. Als de groen-gelen zondag de thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam winnen, keert de voetbalclub na één seizoen terug op het hoogste niveau.

Door

De eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om promotie eindigde dinsdagavond in Rotterdam in een 1-1 gelijkspel, waardoor de beslissing valt in de tweede wedstrijd in het Cars Jeans Stadion. ADO keek in de eerste wedstrijd lang tegen een achterstand aan. Vlak na de rust scoorde Marouan Azarkan voor Excelsior. Pas in de voorlaatste minuut van de blessuretijd bezorgde Sem Steijn ADO toch nog de gelijkmaker, waardoor de residentieclub een betere uitgangspositie heeft voor de returnwedstrijd.

Het elftal van trainer Giovanni Franken bereikte de finale van de play-offs door de tweeluiken tegen achtereenvolgens NAC Breda en FC Eindhoven winnend af te sluiten. Omdat ADO in het reguliere seizoen van de Keuken Kampioen Divisie twee plaatsen boven Excelsior eindigde (plaats vier), hebben de Hagenaars het voordeel de beslissingswedstrijd in eigen stadion te mogen spelen.

Degradatie ADO Den Haag

ADO degradeerde vorig jaar als hekkensluiter uit de eredivisie, nadat het sinds 2008 onafgebroken actief was op het hoogste niveau.

De beslissingswedstrijd tegen Excelsior begint zondag om 18.00 uur. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar, het Cars Jeans Stadion is al uitverkocht. De wedstrijd is live te zien op sportzender ESPN.

ADO Den Haag – Excelsior, zondag 29 mei, 18.00 uur. Cars Jeans Stadion. Meer informatie: www.adodenhaag.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van