Bolt drukt meteen stempel bij ADO: Ruud Brood per direct ontslagen

Ruud Brood is ontslagen als hoofdcoach van ADO Den Haag. Ondanks de goede prestaties neemt de Haagse voetbalclub per direct afscheid van de 59-jarige oefenmeester.

Door

‘Met deze impuls gaat ADO Den Haag met nieuw elan de rest van de competitie in,’ luidt de korte toelichting van de voetbalclub. Assistent-coach Giovanni Franken (42) neemt de taken van Ruud Brood tot het einde van dit seizoen over. Ook teammanager Dave Sietaram moet per direct weg bij de club.

Het ontslag van Brood en Sietaram kan niet los worden gezien van de komst van Bolt, het Amerikaanse sportconcern dat vorige week vrijdag grootaandeelhouder werd van ADO Den Haag. Na een overnamesoap van ruim een jaar gaven de rechter en de KNVB eerder die week groen licht voor de overname. Met de trainerswissel ‘drukt de nieuwe eigenaar meteen zijn stempel op het technisch beleid’, zo meldt ADO Den Haag op de eigen website.

Prestaties Ruud Brood

Het ontslag van Ruud Brood is opvallend, omdat ADO Den Haag sportief een goed seizoen kent. De residentieclub presteert boven verwachting in de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks een puntenstraf draait ADO Den Haag mee in de top van de competitie en is het zelfs nog in de race voor het kampioenschap. De club won dit seizoen ook al een ‘periodetitel’, waardoor deelname aan de play-off om promotie naar de eredivisie een feit is. Deze krant sprak eerder deze maand met Brood, die in het interview aangaf open te staan voor een verlenging van zijn contract, dat komende zomer zou aflopen. Daar denkt miljardair David Blitzer, die aan het hoofd van Bolt staat, dus heel anders over.

Donderdag in de papieren editie van de krant Den Haag Centraal leest u meer achtergronden over het ontslag van Ruud Brood en de komst van Bolt als grootaandeelhouder.

Wilt u meer lezen over Haagse politiek, sport en cultuur? Neem een (proef)abonnement op de onafhankelijke weekkrant Den Haag Centraal. Of koop de krant bij één van onze verkooppunten

Standaardportret
Bekijk meer van