Martijn Balster herkozen tot lijsttrekker PvdA Den Haag

De PvdA gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met dezelfde lijsttrekker als vier jaar geleden. Wethouder Martijn Balster is maandagavond met grote meerderheid verkozen door de leden.

Door

Martijn Balster (40), momenteel wethouder wonen, wijken en welzijn, won maandagavond de lijsttrekkersverkiezing met 94 procent van de stemmen. “Ik ben ontzettend vereerd dat ik de komende jaren weer de lijsttrekker mag zijn van de PvdA Den Haag,” aldus Balster.

“Afgelopen jaren heb ik me ingezet voor meer betaalbare woningen, fatsoenlijke woonomstandigheden en het aanpakken van huisjesmelkers. Want ik vind het belangrijk dat iedereen fijn kan wonen in de stad. Er zijn fantastische wijken in Den Haag waar dat kan, maar we hebben ook wijken waar dat beter moet. Daarom ga ik de komende jaren graag door met mijn strijd.”

De Hagenaar uit Mariahoeve is zes jaar fractievoorzitter geweest en is sinds eind 2020 wethouder. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was hij ook al lijsttrekker. In de verkiezing van destijds versloeg hij voormalig wethouder Rabin Baldewsingh, die lange tijd de partij had geleid.

Tegenkandidaat van Martijn Balster

Huib Koers was de enige tegenkandidaat van Balster. Hij is voormalig bestuurslid. Begin 2020 hij om een onderzoek naar mogelijke misstanden binnen de PvdA. Koers pleitte voor meer transparantie en democratie. Het onderzoek kwam er niet. Er had zich nog een ander lid kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap, Marco Esser directeur van The Hague & Partners, maar hij trok zich voor de verkiezing al terug.

Het bestuur van de partij laat weten blij te zijn met de keuze voor Balster. “Hij kent de opgave voor betaalbaar en prettig wonen in onze stad als geen ander en heeft als wethouder laten zien over een enorme daadkracht te beschikken door misstanden in de huursector aan te pakken.” Met deze verkiezing is Balster voor vier jaar verkozen tot leider van de Haagse PvdA.

Wilt u meer lezen over de Haagse gemeenteraad? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van