Camping in binnentuin Haagse universiteitscampus (foto’s)

Borrelen bij een tent, jeu-de-boulen en tafeltennissen: studenten en medewerkers van de Haagse Campus van de Universiteit Leiden kunnen deze maand gebruikmaken van een pop-upcamping op het dak van hun onderwijsgebouw.

Door

Voor de komende drie weken is de binnentuin van het Wijnhaven-gebouw van Campus Den Haag omgetoverd tot een campingterrein. ‘We willen op een ludieke en een coronaproof manier dit moeilijke en ingrijpende virusjaar met elkaar afsluiten,’ aldus Victor Koppelmans van de organiserende Faculteit Governance and Global Affairs,

Op de Campus Camping in de binnentuin – op het dak van het gebouw – kunnen bestuursleden, docenten en studenten elkaar ontmoeten en typische campingactiviteiten ondernemen zoals midgetgolfen, tafeltennissen en jeu-de-boulen. En dat allemaal met uitzicht op het in aanbouw zijnde cultuurpaleis Amare. Het is niet toegestaan om te overnachten op dit pop-upkampeerterrein.

Het idee voor de Campus Camping ontstond doordat de universiteit graag iets wilde organiseren om het personeel te bedanken voor de afgelopen tijd. Eventmanager Eveline van Boxel legt uit: ‘Veel collega’s hebben elkaar ruim vijftien maanden niet gezien. Ook als je niet van kamperen houdt is dit een leuke manier om elkaar eindelijk weer eens te ontmoeten. Om samen te ontbijten, lunchen, borrelen of dineren.’

[Tekst gaat verder onder afbeeldingen.]

Foto’s: PR

Diploma-uitreikingen op camping

De onderwijsinstelling benadrukt dat iedereen die verbonden is aan de Universiteit Leiden gebruik kan maken van het kampeerterrein, bijvoorbeeld de studenten- en studieverenigingen. Het is wel verplicht om vooraf een tijdslot te reserveren.

Er vinden de komende weken drie diploma-uitreikingen plaats op de Campus Camping. ‘Voor onze studenten is dit een unieke manier om hun diploma te krijgen,’ aldus decaan Erwin Mulder.

Er studeren momenteel ruim vijfduizend ‘Leidse studenten’ op de Campus Den Haag, waar nu zeventien opleidingen worden aangeboden.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van