Nieuwe portretfoto’s prinsessen op Paleis Noordeinde

De Haagse fotograaf Martijn Beekman heeft en nieuwe serie portretten gemaakt van de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. De RVD heeft de foto’s dinsdag vrijgegeven.

Door

Beekman fotografeerde de drie zussen eerder deze zomer in de Kleine Balzaal van Paleis Noordeinde, een met veel stucwerk versierde zaal in neo-rococostijl, gelegen aan de voorzijde van het paleis.

De prinsessen Amalia en Ariane dragen dezelfde zomerjurken als bij de vorige fotosessie, in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. Alexia koos voor een creatie van de ontwerper Sandro Paris.

Prinses Alexia. | Foto: RVD – Martijn Beekman

Winnaar Zilveren Camera   

Martijn Beekman heeft de koninklijke familie al vaker geportretteerd. Hij werkt ook voor de gemeente Den Haag en, sporadisch, voor Den Haag Centraal. Beekman geniet ook bekendheid als fotograaf van het politieke bedrijf op en rond het Binnenhof.

Prinses Ariane. | Foto: RVD – Martijn Beekman

In 1996 won hij de Zilveren Camera’s voor een serie foto’s over het aftreden van VVD-staatssecretaris Robin Linschoten. In 2007 kreeg hij deze onderscheiding opnieuw voor een foto van VVD-prominenten Terpstra, Vonhoff en Korthals Altes, die tevergeefs de crisis rond Rita Verdonk poogden te bezweren.

Gedoe in Griekenland

De publicatie van de foto’s van de prinsessen komt kort na een ongemakkelijke kwestie. Afgelopen weekeinde dook op sociale media een foto op van koning Willem-Alexander en koningin Máxima met een Griekse restauranthouder, waarbij het paar niet de vereiste 1,5 meter afstand in acht nam. Dat leidde maandag tot de volgende mededeling via de RVD op Twitter:

Tegelijk publiceerde de Duitse sensatiekrant Bild foto’s van het koninklijk paar dat met het nieuwe motorjacht Alma vakantie viert voor de Griekse kust. Nederlandse media die de ‘mediacode’ van de RVD respecteren, publiceren deze foto’s niet.

Wilt u meer weten over Den Haag Centraal of meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement. Kijk op onze Instagram-pagina voor meer foto’s en video’s. 

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van