Nieuw Mövenpick-hotel in Den Haag: slapen bij de koning om de hoek (foto’s)

Slechts enkele gelukkigen zagen het oude kantoor van de Staatsloterij in de Paleisstraat ooit vanbinnen. Nu is dit de nieuwste vestiging van Mövenpick in Nederland, een viersterrenplushotel met 72 kamers.

Door

Tweeënhalve maand later dan gepland ontvangt Mövenpick Hotel The Hague, schuin tegenover Paleis Noordeinde, eindelijk zijn eerste gasten. De nieuwigheid spat af van de meubels en de decoratie, maar toch doet de entree huiselijk aan. Dat is te danken aan de intieme zitjes met warme kleuren, gevulde boekenkasten en sfeervolle verlichting naar het ontwerp van de designers van Wilson Associates in New York.

Hun inspiratie haalden zij overduidelijk uit ‘Holland’, getuige de vele knipogen naar Delfts blauw met de kunst aan de muren en de tapijten op de vloer. “Dit is een fantastische locatie voor ons, zo midden in het centrum en met een inpandige parkeergarage voor 42 auto’s,” verklaart general manager Dimitri Kalaitzis de keuze voor dit deftige stukje binnenstad.

In de bar met opvallende, goudkleurige lampen vertelt hij honderduit over het concept van ‘zijn’ hotel, dat een primeur heeft. “Deze coffee & wine lounge, met de naam By NOA, is de eerste ter wereld voor Mövenpick. Als dit een succes blijkt, volgen er meer,” zegt hij met enige trots.

[Tekst gaat verder onder foto’s.]

Foto’s: PR

 

De lounge begint de dag met koffie en transformeert geleidelijk naar een wijnbar. “Je kunt hier kiezen voor drie single origin koffiebonen uit Brazilië, Ethiopië en Indonesië. Daarnaast hebben we onze eigen Mövenpick-melange en schenken we eigen wijnen; in Nederland weten veel mensen niet dat wij zelf ook kwaliteitsproducten maken.”

Kennismaken met Mövenpick Hotel The Hague

Vanwege het coronavirus laten de meeste zakelijke gasten nog even op zich wachten. Dat leek het hotel een uitgelezen kans om de inwoners van de hofstad met het hotel te laten kennismaken. Kalaitzis: “Deze en volgende maand kunnen inwoners van Den Haag komen overnachten voor een speciaal tarief. Een kamer voor twee personen, inclusief ontbijt en parkeren, kost voor hen 75 euro. Daarnaast krijgen de Haagse gasten twintig procent korting op bestedingen in het restaurant en de coffee & wine lounge.”

Mövenpick Hotel The Hague, Paleisstraat 5. Meer informatie: www.movenpick.com

Wilt u meer lezen over de kamers in het Mövenpick Hotel The Hague? Koop dan donderdag 4 juni de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van