Nieuw hotel The Collector: slapen tussen vintage en modern design (foto’s)

Vintage uit de jaren vijftig en zestig gaan goed samen met modern design, zo merkten we tijdens een nachtje slapen in het nieuwe boetiekhotel The Collector in de Haagsche Bluf.

Door

“Oh yeah, u heeft de duplex,” grijnst de dame van de receptie. Als we haar enigszins vragend aankijken, zegt ze: “Onze suite, de enige kamer met een bad en een inloopdouche.” Vandaar de ‘oh yeah’. Voordat we met onze rugzak naar boven lopen – we spelen nu eenmaal toerist in eigen stad – trekken de goedgevulde vitrinekasten in de sfeervolle lobby onze aandacht. ‘Iedereen is een verzamelaar en iedereen doet dat op zijn eigen manier,’ vertelde medeoprichter Tsibo Lin eerder in een interview.

Vandaar die naam, The Collector. Bij de ingang ligt een bonte verzameling snacks – cocoswater, vegan energybars en pakjes ijsthee. Verderop staan koffietafelboeken. We scannen de titels: ‘The ultimate sneaker book’, ‘One year on a bike’ en ‘Chanel’. Voor ieder wat wils dus. Er is hier ook een ruimte waar gasten kunnen douchen en zich kunnen omkleden wanneer de kamer nog niet gereed is. Alles voor een zo ontspannen mogelijk verblijf.

The Collector: hotel met 57 kamers

Het echtpaar Tsibo Lin en Celine Lin-Chu Tsibo Lin Slok van SLOK Hospitality Group is er goed in. Ze runnen al drie succesvolle boetiekhotels in Amsterdam: Mr. Jordaan, Linden Hotel en Hotel Luxer. Tsibo Lin is daarnaast medeoprichter van Foodhallen Amsterdam en Rotterdam en de Kanarieclub in de hoofdstad. Lin-Chu bedacht samen met Hugo Broeders van HUGO interieurvormgeving hoe dit Haagse hotel met 57 kamers eruit moest komen te zien.

 

Foto's: DHC (1 en 2) en HUGO interieurvormgeving (3 t/m 5)

 

Dat vintage uit de jaren vijftig en zestig goed samengaat met modern design zien we als we onze living binnenlopen. Naast de leren fauteuil hangt het handgemaakte kunstwerk van Julie Gondoin: een portret van Elisabeth van Oostenrijk, koningin van Frankrijk, opgebouwd uit knopen, delen van barbiepoppen, cassettebandjes, lippen en meer.

De trap op en daar blinkt de badkuip ons tegemoet. Op de rand een verzameling gele badeendjes. Wat een grote ruimte zeg. We slapen in een kingsize bed, lekker stevig. Wel altijd veel te veel kussens en plaids op die hotelbedden. Zonde om die op de grond te gooien. We leggen ze op een kastje. Even kijken. Inloopdouche, apart toilet, twee wastafels – willen we thuis ook! – grote spiegels, en een goudkleurige… eh, tja, waar dient dit handje op een steeltje voor? Wij gebruiken ’t maar als tandenborstelhouder. Best chic. Het flesje douchegel van Zenology gooien we leeg in het bad. Soezig laten we ons in het megabed vallen. Wat zullen we heerlijk slapen.

Brandalarm in Haags hotel

“Attentie, attentie, dit is een brandalarm.” Een keihard geluid vult de kamer. What the… “We moeten naar buiten,” zegt de stem naast mij. “Dit meen je niet,” antwoord ik slaapdronken. Ik ben ook niet van plan om dit heerlijke bed uit te stappen. Na een tweede oproep is het opeens stil. We bellen de receptie. Bezet. Buiten zingt een straatmuzikant. Het is half één. Gelukkig, we kunnen blijven liggen.

Die ochtend, als onze tafel vol staat met koffie, thee, afgebakken chocoladekoekjes, scrambled eggs – à la minute door de keukenbrigade gemaakt – en ander lekkers, horen we dat een stelletje in hun kamer heeft gerookt. Dom natuurlijk. Als we uitchecken, krijgen we van The Collector nog een goodiebag mee met snacks en drankjes voor onderweg. Met een glimlach laten we die in onze fietstas verdwijnen.

The Collector, Haagsche Bluf 52. Prijzen vanaf € 95,-. Meer informatie: www.thecollectorhotel.com

De redactie van Den Haag Centraal biedt u dit artikel uit de krant van 30 januari 2020 gratis aan. Wilt u meer lezen over restaurants en hotels in Den Haag? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Bekijk meer van