[Foto´s] Ontwerp Staybridge Suites aan Lange Vijverberg klaar

In het hart van de oude stad, pal tegenover de Hofvijver en het Binnenhof, komt een nieuw, residentieel hotel. Het ontwerp van Staybridge Suites The Hague, met 101 kamers, is klaar. In het najaar kunnen de eerste gasten er hun intrek nemen.

Door

In de historische binnenstad, in de monumentale panden aan de Lange Vijverberg 10 en 11, opent in het vierde kwartaal van dit jaar het eerste Staybridge Suites-hotel van Nederland. Staybridges Suites is een merk van de InterContinental Hotels Group. Hier maakt ook het pas op het Noordeinde geopende Hotel Indigo onderdeel van uit.

Het ontwerp van het nieuwe gastenverblijf aan de Lange Vijverberg, een van de vier nieuwe hotels die momenteel in de oude binnenstad worden gerealiseerd, komt van Mulderblauw architecten. Het ontwerp is klaar en geeft een beeld van 101 kamers op 5000 vierkante meter.

 

 

De bestaande entree van het pand aan de Lange Vijverberg biedt toegang tot een romantische binnenplaats. Deze ruimte verbindt de drie verschillende gebouwdelen. Hier bevindt zich de lobby van het hotel. Het historische karakter van het gebouw wordt als thema doorgezet door het gebruik van lambriseringen, afwerkingen in messing en een traditionele kleuren als diepblauw en okergeel.

Monumentale kamers van Staybridge Suites

Op de begane grond liggen twee monumentale kamers (met uitzicht over de Hofvijver en het Binnenhof) voor ontspanning, vergaderen en ontbijt.

Op de eerste verdieping komen ook twee monumentale ruimtes. Deze ruimtes zijn getransformeerd tot hotelkamers. In deze unieke stijlkamers zijn de oorspronkelijke historische boekenkasten, paneeldeuren en sierplafonds behouden. Verder zijn de overige 99 hotelkamers modern vormgegeven. Deze kamers refereren voornamelijk in kleur naar de rijke historie van de locatie.

Standaardportret
Bekijk meer van