Student Hotel viert make-over

Nieuw ingerichte kamers, een vernieuwd restaurant en opgefriste gemeenschappelijke ruimtes. The Student Hotel (TSH) aan de Hoefkade heeft een ‘make-over’ ondergaan en viert dat donderdag 22 maart met een programma over ‘The Future of The Hague’.

Door

The Student Hotel (THS) zegt meer te willen zijn dan alleen een hotel voor internationale studenten. “We willen talent faciliteren, niet alleen studenten, maar al het talent van de stad,” zegt woordvoerder Danique Snel. Daarom is er van 17.00 tot 22.00 uur een ‘event’. Daar kunnen nieuwe ideeën voor de stad worden gelanceerd. Snel: “Het beste initiatief wordt een jaar lang ondersteund door The Student Hotel met werkruimtes en faciliteiten. En dat zodat het idee kan wordt gerealiseerd.”

Op het programma staan onder meer een college door tassenontwerper Omar Munie, wijkbewoner Itai Cohn die vertelt over de Schilderswijk, optredens van studenten van het Koninklijk Conservatorium en een officiële heropening door wethouder Saskia Bruines (D66, onderwijs).

The Student Hotel aan de Hoefkade

TSH, een internationale keten, opende drie jaar geleden een vestiging in een verbouwde oude school aan de Hoefkade, hartje Schilderswijk. In Amsterdam, waar twee vestigingen zijn, kwam TSH vorig jaar onder vuur te liggen van de Studentenvakbond. Die vindt dat internationale studenten worden ‘uitgebuit’ door de hoge huurprijzen. TSH verwierp die kritiek met het argument dat zijn hotels ook allerlei faciliteiten bieden. 

Standaardportret
Bekijk meer van