Haagse strandtenten mogen weer overwinteren

Ook deze winter mogen strandtenthouders hun paviljoens laten staan. Na de gemeente en het rijk heeft nu ook het waterschap goedkeuring gegeven.

Door

Reden voor de geste is de coronacrisis, die de horeca hard heeft getroffen. Het scheelt uitbaters tienduizenden euro’s aan kosten voor het af- en opbouwen van hun paviljoens. Overigens mogen ze dan geen gasten ontvangen. Eerder gaf het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat groen licht. Ook de Haagse gemeenteraad besloot per motie nogmaals een oogje toe te knijpen.

Alleen het Hoogheemraadschap van Delfland had twijfels. Het waterschap is verantwoordelijk voor de zeewering. Het aangroeien van duinen door zandverstuiving is onderdeel van zijn beleid, vandaar dat strandtenten ’s winters weg moeten.

In de pers verklaarde het waterschap dat vanuit veiligheidsoogpunt ‘we het ons niet kunnen permitteren om overwinteren nogmaals toe te staan’. Niettemin stemde het dinsdag toe. ‘Gezien de zeer uitzonderlijke situatie komt Delfland nog een keer tegemoet aan het verzoek,’ meldt een persbericht.

Onze redactie biedt u dit verhaal uit de papieren krant van donderdag 26 augustus 2021 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van