Garoeda wordt Ron Gastrobar Indonesia

Het befaamde Indonesische restaurant Garoeda aan de Kneuterdijk, dat eind 2020 failliet ging, gaat verder als Ron Gastrobar Indonesia Den Haag.

Door

“Het wordt net zo kleurrijk als zijn andere Gastrobars,” aldus mede-eigenaar Richard van Leeuwen. Als de zaak opent, naar verwachting begin oktober, zijn er 150 zitplekken. Al lange tijd had de medeoprichter van de horecagroep The Harbour Club de ambitie om samen met zijn levenspartner Mady Wigleven een project op te zetten. “Ik betrapte haar regelmatig op goede adviezen,” grapt Van Leeuwen. Wigleven zal het hele traject van interieur tot lichtplan begeleiden en Sophie Hadjidakis wordt de bedrijfsleider van Ron Gastrobar Indonesia Den Haag. Zij is al zes jaar operationeel manager van de Horeca Groep Leiden, een ander horecabedrijf waarvan Van Leeuwen mede-eigenaar van is.

Dat het weer een Indonesisch restaurant moest worden, was voor hen vanzelfsprekend. Wigleven, zelf half-Indisch en afkomstig uit Den Haag: “Garoeda was een begrip. Het kon gewoon niet anders.” De compagnons zijn verheugd over hun nieuwe zaak. “Garoeda zit op een toplocatie en heeft een prachtige lichtinval.”

De Schone Zaak

Midden in de coronacrisis sloot Van Leeuwen zich aan bij het investeringsfonds De Schone Zaak, waar ook chef-kok Ron Blaauw, de bedenker van Ron Gastrobars, een van de vier bestuurders is. “Ron is een fijn persoon om mee te werken, bovendien levert hij topkwaliteit; authentieke Indonesische gerechten, maar dan in een modern jasje. Van zijn Indonesische schoonmoeder heeft hij veel geleerd. En hij heeft een fantastische chef-kok in dienst.”

 

Op de bovenste etage komt de cocktailbar, de keuken gaat naar beneden.
Richard van Leeuwen

 

Wigleven verheugt zich al op de loempia bebek (loempia van eend), terwijl Van Leeuwen eerder voor een rijsttafel zou kiezen. “Dat wordt een hardloper!”

Interieur Ron Gastrobar Indonesia

Het interieur krijgt, net als de andere Gastrobars, een tropische look, al zullen Van Leeuwen en Wigleven aan de Haagse locatie een eigen draai geven.

Van Leeuwen, grinnikend: “De batiklappen aan de muur komen niet meer terug. En ook geen donkere hoekjes meer voor geheime besprekingen. Nee, het moet een swingende zaak worden. Op de bovenste etage komt de cocktailbar, de keuken gaat naar beneden. Bij binnenkomst moet je de rendang horen pruttelen.”

Dit artikel uit de krant van 27 mei 2021 wordt u gratis aangeboden. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

 

Bekijk meer van