Fotoreportage: op fonteinenjacht in Den Haag

Je kan er nét niet bij, maar wat zou je er graag onder liggen. Of in! Misschien werkt het al verkoelend als je het stromende water op de achtergrond hoort, of ziet in de verte. Wie weet heb je geluk en heb je een mini-waterspeeltuin om de hoek.

Door

De fontein is een welkome verkoeling op warme en tegenwoordig steeds vaker tropische zomerdagen. Den Haag telt ruim dertig waterspuwers, verdeeld over de stad. Van de Hofvijver tot het Vaillantplein en het Zuiderpark. Op de dag dat de weerrecords werden verbroken ging fotograaf Winish Chedi op zoek naar de oase’s in de hete stad.

Haagse fonteinen

De Haagse fonteinen spuiten van april tot begin oktober. In de winter worden de vaste exemplaren uitgezet. De drijvende fonteinen worden uit het water gehaald en opgeslagen. Tijdens de koude maanden maakt de gemeente alle fonteinen schoon en is er tijd voor onderhoud. Dan begint het spuiten volgend jaar weer van voren af aan.

Wethouder Richard de Mos (Hart voor Den Haag, buitenruimte) raadt dus iedereen aan om er nu nog van te genieten. “Het zomerse weer vraagt natuurlijk om de broodnodige afkoeling.” Zijn favoriet? “Die voor het Kurhaus!”

 

Standaardportret
Bekijk meer van