‘Tussenjaar’ voor ShoppingNight

ShoppingNight, het grote winkelevenement dat al dertien jaar duizenden koopjesjagers naar de binnenstad trekt, wordt dit jaar verdeeld over drie weekenden in juni en juli.

Door

Anders dan online-platform Indebuurt meldde, is er volgens Daphne Wray-Browne, chef de bureau van Marketing Haagse Binnenstad, geen sprake van een stop van ShoppingNight.

“Dat berust op een misverstand. Er zijn goede redenen waarom we het dit jaar anders aanpakken. Ten eerste beginnen we de voorbereidingen al in de winter. Na twee coronajaren vonden we het risico te groot om ons vast te leggen op een avond. Daarnaast zijn er grote tekorten aan personeel in de retail. We trekken normaal meer dan honderdduizend bezoekers, dat kunnen de winkels op dit moment niet aan.”

Alternatief ShoppingNight

Als alternatief voor ShoppingNight zijn er dit jaar drie Summer Sale Weekends met onder meer muziek, liveacts en acties. “Je moet dit echt zien als een tussenjaar,” aldus Wray. De datum voor 2023 staat al vast: vrijdag 30 juni.

Summer Sale Weekends, 18, 19, 25 en 26 juni en 2 en 3 juli, Haagse binnenstad. Meer informatie: www.summersaleweekends.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Bekijk meer van