Zuidkade biedt het ultieme vakantiegevoel

Een paar passen lopen en je zit al op het strand. Rust, ruimte, maar ook de dynamiek van het havengebied, als bewoner van Zuidkade ervaar je het allemaal.

Door

Je zal toch maar een van de nieuwe bewoners zijn van Zuidkade aan de Derde Haven in Scheveningen. Nog geen honderd meter lopen en je zit aan de kust. De meeste van deze 75 appartementen en 14 herenhuizen hebben ook nog eens zicht op zee. “Ja, dit is wel het ultieme vakantiegevoel, je loopt zo met je badjas het strand op,” vertelt projectontwikkelaar Chris Weijman van MRP namens De Zuid C.V. in de luxe ontvangstruimte van de Sales Gallery, schuin tegenover het voormalige Zuiderstrandtheater.

Malmö

Tot aan 2027 worden rondom het voormalige Norfolkterrein woningen gebouwd, geïnspireerd op de kleurrijke huizen van de Zweedse stad Malmö. Zuidduin en Zuidhaven aan de Houtrustweg zijn al gerealiseerd. Stapsgewijs volgen de deelplannen Zuidkade Zuidzicht, Zuidbaai en Zuidhof. Als eerste is het dus de beurt aan Zuidkade: eind april start het verkoopevent van de 75 appartementen aan de Hellingkade. De herenhuizen gaan een maand later in de verkoop. Inschrijven kan via de website. Weijman: “De kleine appartementen van 85 tot 92 vierkante meter hebben drie kamers, de penthouses van circa 220 vierkante meter bevatten vijf kamers. De oppervlaktes van de eengezinswoningen liggen tussen de 157 en de 250 vierkante meter.” In september is de start van de bouw gepland, naar verwachting wordt Zuidkade in 2024 opgeleverd.

Zonnig

Als bewoner krijg je een volledig duurzaam appartement met vloerverwarming. De zonnepanelen op het dak zijn van de vve. Daarnaast heb je een eigen bergruimte met een aansluiting voor een elektrische fiets en een eigen plek voor de auto in de parkeergarage. Uiteraard is er rekening gehouden met elektrische auto’s, die je makkelijk als optie op een universeel systeem kunt aansluiten. De buitenruimtes van Zuidkade zijn op het zuiden gesitueerd. “Aan de zonnige kant dus. We hebben de plattegronden flexibel ingedeeld. Je kunt vóór slapen met zicht op de haven en de zee of achter met uitzicht op de mooie binnentuin.”

In DE ZUID Gallery op de Hellingkade 230 in Scheveningen kan de koper inspiratie opdoen voor onder andere de next125-keuken van Bruynzeel en het Duravit-sanitair, die passen bij de luxeappartementen. “Niets hoeft natuurlijk, maar we willen het de mensen zo gemakkelijk mogelijk maken bij het kiezen van hun inrichting,” aldus Chris Weijman. Via Frisia Makelaars en De Makelaars kun je een afspraak maken.

Meer informatie: www.dezuid.nl

 

 

Bekijk meer van