Belastingdienst legt beslag op pand Omar Munie

De belastingdienst heeft beslag gelegd op het pand van tassenontwerper Omar Munie op het Noordeinde.

Door

De belastingdienst heeft deze week beslag gelegd op het pand ‘De Rijnstroom’ van tassenontwerper Omar Munie op het Noordeinde. Uit het register van het Kadaster blijkt dat Munie sinds augustus 2016 verzuimd heeft loonheffingen, omzetbelasting, inkomstenbelasting premie volksverzekeringen en de bijdrage voor de zorgverzekeringswet te betalen.

Munie zegt dat het gevorderde bedrag ‘waarschijnlijk komende maandag’ op de rekening van de belastingdienst staat. Ook stelt hij dat zijn zaak, zoals gepland, in november opengaat. “Ik ben bijna een jaar dicht geweest. Dat was omdat ik moest wachten tot de koop van het pand rond was,” legt Munie uit. “Dus had ik uitstel gevraagd, maar nu is het geld er.”

Munie: ‘niet eerder op de hoogte’

Volgens Munie was er een regeling getroffen met de belastingdienst. Maar sinds hij twee weken geleden eigenaar werd van het kapitale pand heeft hij ineens vermogen en is de regeling van de baan. “De belastingdienst heeft me daarover eerst proberen te bereiken op onze oude locatie. Vandaar dat ik niet eerder dan gisteren op de hoogte was.”

 

Ik ben bijna een jaar dicht geweest, omdat ik moest wachten tot de koop van het pand rond was.
Tassenontwerper Omar Munie

 

Volgens advocaat Erik Fransen, die de verkoop door de gemeente aan Munie probeerde tegen te houden vanwege een te lage verkoopprijs en het ontbreken van grondig onderzoek naar de bedrijfsvoering, dient de gemeente op basis van deze ‘verzwegen’ feiten de koopovereenkomst alsnog te vernietigen.

Standaardportret
Bekijk meer van