Meeste stemmen gelden bij herinrichting Scheveningse Bosjes

Een boomstambank, of toch een sierlijke variant? Voorbijgangers en andere belangstellenden kunnen tot eind juli stemmen op hun favoriete bank, prullenbak en wandelpad in de Scheveningse Bosjes. 

Door

De inrichting van de Scheveningse groengebieden was lang onderwerp van felle debatten in de Haagse politiek. Het plan van wethouder Boudewijn Revis (VVD) – toen nog verantwoordelijk voor het groen – om van de Scheveningse bosjes, het Westbroekpark en de Waterpartij een ‘Internationaal Park’ te maken met brede paden en veel festivals, ligt inmiddels al zo’n vier jaar achter ons.

Na felle protesten (demonstraties en 7.600 verzamelde handtekeningen) trok Revis het plan in. Hij gaf de teugels aan de stad. Een denktank van burgers en belangenorganisaties zou gaan bedenken hoe de groengebieden eruit moesten komen te zien. De meest vergaande inspraak in de gemeente Den Haag tot dan toe.

Op de locaties A, B en C zijn de opties voor de inrichting opgesteld. (Gemeente Den Haag) – Klik op de kaart om groter te maken.

Vergroenen

Inmiddels is de visie klaar, aangenomen en heeft de gemeente die uitgewerkt in concrete projecten. En inspraak is nog altijd het mantra. Bewoners werken mee aan een plan om de Ver Huellweg te vergroenen en na de zomer kunnen mensen meedenken over een motel voor bos- en natuurbeheer in de Scheveningse bosjes.

 

Foto's: Gemeente Den Haag/Jurriaan Brobbel

 

Maar misschien wel het concreetst: Hagenaars kunnen stemmen welke soorten bankjes, prullenbakken en wandelpaden ze in de Scheveningse bosjes willen hebben. Zelfs of borden op een houten of een roestvrijstalen paal komen, wordt democratisch besloten.

Mobiele telefoon

Op drie locaties in het park zijn voorbeelden geplaatst en voorbijgangers kunnen met hun mobiele telefoon stemmen op hun favoriet. Dat kan ook online. De inmiddels verantwoordelijke wethouder Richard de Mos (Hart voor Den Haag, buitenruimte): “Samen plannen maken staat centraal in dit unieke groengebied. Nu kan een grote groep Hagenaars meedenken over de concrete inrichting.”

 

Samen plannen maken staat centraal in dit unieke groengebied.
Wethouder Richard de Mos

 

Stemmen kan tot en met 31 juli. De proeflocaties blijven staan tot het einde van het jaar en in 2020 begint de gemeente met de nieuwe inrichting. Dus of het nu lemen wandelpaden worden, of toch zand- of schelpenroutes: zij die willen, zijn nu baas in eigen bos.

Stemmen via: www.hethaagsegroen.nl/scheveningsebosjes

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van