Verdachte van moord in Scheveningse Bosjes onderzocht

De 27-jarige verdachte van de moord in de Scheveningse Bosjes wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Thijs H. wordt ook in verband gebracht met een tweevoudige moord in Limburg.

Door

Dit heeft de rechter-commissaris in Maastricht woensdag besloten, nadat H. is gehoord tijdens een besloten zitting. In het Pieter Baan Centrum, een psychiatrische observatiekliniek, worden verdachten van ernstige misdrijven onderzocht door gedragsdeskundigen. Ook verlengde de rechter-commissaris het voorarrest van H. met twee weken. Hij wordt nu formeel verdacht van de drie moorden.

Thijs H., woonachtig op de Hooikade in Den Haag, werd vorige week donderdag opgepakt in Limburg. Zijn arrestatie volgde nadat de politie een opsporingsbericht had uitgevaardigd, waarin H. met foto en naam werd genoemd. Hij wordt verdacht van de moord op een vrouw in de Scheveningse Bosjes, die de zaterdag ervoor was gepleegd. Het 56-jarige slachtoffer liet die middag haar twee honden uit in het stadsbos. Voorbijgangers vonden haar lichaam op het Galgenpad. Drie dagen later werden twee mensen die op de Brunssummerheide (Zuid-Limburg) hun hond uitlieten los van elkaar vermoord. H. wordt ook van deze misdrijven verdacht.

Labiel

Een buurman van H. verklaarde tegenover media dat H. op de bewuste zaterdag ‘helemaal door het lint’ ging. Zijn geestesgesteldheid is labiel, waarschuwde de politie in haar opsporingsbericht. Kort na zijn arrestatie werd bekend dat H. in behandeling is geweest bij een ggz-instelling in Maastricht.

Standaardportret
Bekijk meer van