Duindorp pest vrouw weg, politiek boos

Een vrouw van Surinaamse afkomst verlaat na aanhoudende pesterijen en vandalisme de wijk Duindorp. De Haagse politiek reageert woedend.

Door

Een vrouw van Surinaamse afkomst verlaat na aanhoudende pesterijen en vandalisme de wijk Duindorp. Ze heeft in afwachting van een andere corporatiewoning een kamer buiten de wijk gehuurd.

De ruiten van haar woning aan de Pluvierstraat zijn verschillende keren ingegooid en zijn ook met een bijl bewerkt, en haar auto is vernield. Extra surveillance van de politie en een dringende oproep van burgemeester Krikke hebben volgens haar weinig resultaat gehad.

“Ik voel me daar niet veilig meer,” zegt ze in een telefoongesprek met de redactie. “En verder ben ik zo boos dat ik bang ben dat ik op een gegeven moment niet meer voor mezelf kan instaan,” voegt zij daar nog aan toe. De vrouw kwam in april ook aan het woord in een reportage over Duindorp.

Uiterst teleurgesteld

De politie heeft tot nu toe de daders nog niet kunnen aanhouden. De vrouw vindt dat er daartoe niet genoeg moeite is gedaan en suggereert bovendien dat de politie op de hand is van de ‘witte wijkbewoners’.

PvdA-fractievoorzitter Martijn Balster is uiterst teleurgesteld over de gang van zaken. Ook de HSP is boos. Zij stellen de zaak woensdag 11 juli aan de orde in de raadscommissie bestuur. De vrouw heeft acht jaar in Duindorp gewoond.

De spanningen tussen haar en een harde kern van autochtone buurtgenoten namen toe na een meningsverschil over Zwarte Piet in december en ook na het incident met de Marokkaanse bruiloftsstoet op 13 april.

Standaardportret
Bekijk meer van