20.000 euro voor gouden tip moord Iraanse activist

Voor de gouden tip over de moord op de Iraanse activist Ahmad Mola Nissi is een beloning uitgeloofd van 20.000 euro.

Door

De 52-jarige Iraanse activist Ahmad Mola Nissi werd november vorig jaar op klaarlichte dag doodgeschoten voor zijn huis in de Jan van Riebeekstraat in Bezuidenhout. De politie is de dader nog altijd niet op het spoor. Wel heeft de politie inmiddels aanwijzingen dat een crimineel netwerk uit Rotterdam erbij betrokken zou zijn. Voor de gouden tip heeft het Openbaar Ministerie nu een beloning van 20.000 euro uitgeloofd.

Demonstranten bij Iraanse ambassade na moord Mola.

Demonstranten bij Iraanse ambassade na moord Mola (Privéarchief).

Mola was leider van een Iraans-Arabische verzetsbeweging, de Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz. Vanuit de diaspora streed hij voor een onafhankelijk Khoezestan. Dit is een een olierijke provincie in Iran die het thuis is van de Ahwazi, een Arabische minderheid. In die hoedanigheid had Mola veel vijanden, zeggen vrienden en nabestaanden. De activist woonde sinds 2011 in Den Haag.

Opsporing Verzocht

Informatie en sporenonderzoeken wijzen richting Rotterdam, zo maakte de politie deze week bekend in het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’. Zo is de vluchtauto van de dader, die een maand voor de moordaanslag werd gestolen in Berkel en Rodenrijs, is na de diefstal naar de havenstad gereden. Deze auto werd teruggevonden aan de Schenkkade.

“We hebben vol vertrouwen in het onderzoeksteam,” zegt een dochter van Mola. “Er wordt hard gewerkt om de daders te vinden. We geven de hoop nooit op.”

Standaardportret
Bekijk meer van