Hoe houden we internet veilig?

Nu hackers verkiezingsuitslagen proberen te beïnvloeden, criminelen via virussen het betaalverkeer platleggen en ransomware-aanvallen ervoor zorgen dat we niet meer bij onze gegevens kunnen, is cybercrime een niet te onderschatten mondiaal gevaar.

Door

Hoe verzekeren we ons van een veilige internettoekomst? Dat is de grote vraag van de tweede internationale Cyber Security Week die van 25 tot en met 29 september in Den Haag plaatsheeft.

Honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime delen vijf dagen hun kennis, bespreken de laatste ontwikkelingen en pitchen innovatieve ideeën. Deelnemende partijen aan de Cyber Security Week zijn onder meer Europol, Interpol en de NAVO. Maar ook grote en kleine bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in cyber security doen mee. Via seminars, lezingen, workshops en showcases krijgen de deelnemers en bezoekers de laatste ‘ins and outs’ te horen op het gebied van cyberveiligheid. De voertaal is grotendeels Engels. Maar een enkel programma is in het Nederlands, zoals het onderdeel ‘In het hoofd van de hacker’ en het NRC Live event: ‘Cyber Security, het menselijk brein als slagveld’, een programma dat kijkt naar de menselijke factor binnen cyber security. Daarbij is veel aandacht voor de praktijk: hoe richt je cyber security in binnen jouw praktijk?

De Cyber Security Week is een initiatief van The Hague Security Delta (HSD), het toonaangevende veiligheidscluster in Europa waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken op het gebied van cyber security-innovaties en kennisontwikkeling. De meeste programmaonderdelen zijn dan ook op de campus van HSD in het Beatrixpark, maar ook andere locaties, zoals Europol, WTC, Fokker Terminal en New Babylon, worden gebruikt voor deze veiligheidsweek.

Meer informatie: www.cybersecurityweek.nl

| Foto: Public domain pictures

Bekijk meer van