‘Radar Love’ klinkt donderdag 11 maart in Zuiderpark

De wereldhit ‘Radar Love’ van Golden Earring galmt op donderdag 11 maart om 17.15 uur door het Zuiderpark.

Door

Hiermee doet het Zuiderparktheater mee aan het landelijke eerbetoon aan de Haagse rockband, die vanwege de spierziekte (ALS) van gitarist George Kooymans na zestig jaar ophoudt te bestaan. Het is de bedoeling op 11 maart, de dag waarop Kooymans 73 jaar wordt, uit zo veel mogelijk luidsprekers ‘Radar Love’ te laten klinken.

Dit landelijke initiatief komt van café De Meester in Zoeterwoude, ooit door de bandleden gebruikt als oefenruimte. Eerder lieten onder meer de stadsbeiaardiers van Den Haag, Gouda en Enschede, Radio 10-dj Edwin Diergaarde en eigenaar van museum RockArt Jaap Schut weten deel te nemen aan het ‘Radar Love’-eerbetoon.

Het Zuiderparktheater voegt zich nu bij dat rijtje. En dat is niet voor niets: de wortels van Golden Earring liggen vlak bij het grote stadspark. Zo groeide Kooymans op in de Hulshorststraat (in de wijk Rustenburg-Oostbroek), op nog geen vijfhonderd meter van het Zuiderpark. In deze straat richtte hij samen met zijn buurtgenoot, bassist Rinus Gerritsen, in 1961 de band op.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement op de papieren editie van Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro. Voor 90 euro per jaar kunt u DHC ook digitaal lezen.

 

Standaardportret
Bekijk meer van