Maxine brengt Scandinavische popsound naar het Haagse Bevrijdingsfestival

Met zangeres Maxine (25) heeft de organisatie van het Bevrijdingsfestival op het Malieveld een van de nieuwste popsensaties van de hofstad weten te strikken.

Door

Op TikTok was haar ster al lang rijzende. De vrolijke popsongs van de Haagse Maxine (artiestennaam van Maxine van Breukelen) konden de afgelopen jaren al rekenen op meer dan een miljoen likes. En begin dit jaar volgde ook de doorbraak bij de traditionele radioluisteraar: de zender 3FM bombardeerde haar single ‘Kinda Wanna’ tot ‘Megahit’. “Dit betekent dat jouw nummer een week lang heel vaak gedraaid wordt,” vertelt Maxine. “Ik weet nog dat ik in februari in de auto zat naar een afspraak en dat mijn nummer zowel op de heen- als de terugweg voorbijkwam. Dat was waanzinnig,” vertelt ze.

‘Kinda Wanna’ kenmerkt zich, net als Maxines andere populaire singles ‘Only Us’ en ‘Hurting Me’, door het Scandinavische popgeluid. “Dit zijn moderne, dansbare en melodische popnummers,” legt ze uit. “De verschillende melodieën lopen vloeiend in elkaar over en door meerdere tempoveranderingen is het iets complexer dan een standaard popnummer. Ik voel mij senang bij deze stijl en bovendien heb ik veel affiniteit met Zweden. Ik ga zo’n vier of vijf keer per jaar naar Stockholm om mijn sound verder te ontwikkelen en om inspiratie op te doen.”

Maxine en Roxeanne Hazes

Behalve voor zichzelf schrijft Maxine ook teksten en muziek voor andere artiesten. Zo werkte ze al samen met onder meer Edsilia Rombley, Roxeanne Hazes en Maan. “Het klinkt misschien gek, maar het schrijven voor anderen vind ik iets makkelijker. Dat komt omdat je input krijgt over onder meer de woordkeuze en de stijl. Ik hoef dat niet allemaal zelf te bedenken. En het is iets veiliger. Omdat je bezig bent met andermans emoties, staat het ietsje verder van je af. Maar ik vind het beide leuk en ik wil zowel voor mijzelf als voor anderen blijven schrijven. Het is mijn droom om ooit samen te werken met Suzan & Freek.”

En Maxine heeft nog een doel: “Meedoen aan het tv-programma ‘Beste Zangers’. Dat kan ook de Belgische versie (‘Liefde voor Muziek’, red.) zijn. Het is altijd al het lievelingsprogramma van mij en mijn vader geweest. Hoe gaaf zou het zijn als ik dan ooit zelf in deze show kan spelen?”

Bevrijdingsfestival

Maar eerst is het de beurt aan het Bevrijdingsfestival op 5 mei op het Malieveld, waar Maxine tussen 14.00 en 14.45 uur speelt. “Ik ga al sinds jaar en dag als bezoeker naar Bevrijdingsfestivals, ook vaak in Den Haag. En nu sta ik zelf op het podium. Zonder meer een nieuw hoogtepunt in mijn carrière,” besluit de zangeres.

Bevrijdingsfestival Den Haag, vrijdag 5 mei 12.00-23.00 uur, Malieveld. Meer informatie: www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

Onze redactie biedt dit verhaal uit de Den Haag Centraal (DHC) van donderdag 27 april 2023 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van