Bevrijdingsfestival in Den Haag: Van Racoon tot 2 Brothers on the 4th Floor

De Zeeuwse band Racoon op het Malieveld, Woezel en Pip in de Tweede Kamer en Rinus Gerritsen in de ‘bus met een boodschap’. Dat en meer staat er zondag op het programma van het Bevrijdingsfestival, dat zich vooral afspeelt op het Malieveld.

Door

De ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’, die per helikopter van stad naar stad trekken, zijn dit jaar rapper Kraantje Pappie, zangeres Maan en dj Sam Feldt. Van hen zal Feldt Den Haag aandoen, en wel op het Sena Performers Stage om 22.15 uur. Eerder treden daar onder meer op volkszanger Quido van de Graaf (13.25 uur), de danceact 2 Brothers on the 4th Floor (14.15 uur), rapper Latifah (15.55 uur) en DJ Wef (20.15 uur).

Danceact 2 Brothers on the 4th Floor

Racoon is de hoofdact en dagsluiter, vanaf 22.00 uur op het hoofdpodium. Verder hier onder meer: de band Toontje Lager (15.25 uur), The Magnetics (17.00) en brassband Gallowstreet (20.15 uur).

Bussen

Een nieuw onderdeel van het festival zijn de stadsbussen met een act aan boord. Deze ‘bussen met een boodschap’ vertrekken de hele dag vanaf het Malieveld. Gasten zijn onder anderen: comedian Harry Glotzbach, Rinus Gerritsen van de Golden Earring, de Iraakse muzikant Amer Shanati en schrijver Ronald Giphart.

Rapper Latifah

Het bevrijdingsfestival werkt dit jaar voor het eerst samen met het dancefestival Den Haag Outdoor. Dat geeft een voorproefje van zijn programma (17 augustus in het Zuiderpark). In de dancetent draaien onder meer Larrykoek, D-Rashid, Peter van Leeuwen & Mark van Dale en Ziggy.

Silent disco op bevrijdingsfestival

Ook de Universiteit Leiden presenteert zich op het Malieveld, in verband met het 444-jarig bestaan. Er zijn pop-upcolleges en er is een silent disco. Er is ook een podium in het gebouw van de Tweede Kamer, waar onder meer een minishow van Woezel en Pip te zien en de Eddy Zoëy band zal optreden.

Standaardportret
Bekijk meer van