Met kinderpaspoort op stap in Museumkwartier

Op zoek naar schatten in het Museumkwartier. Dat kan met het nieuwe ‘kinderpaspoort’, een project van musea en andere instellingen.

Door

De instellingen van het Museumkwartier rond het Voorhout presenteren zich steeds meer gezamenlijk. Er is nu een ‘kinderpaspoort’ dat beoogt kinderen en hun ouders de musea in te krijgen, van Escher in het Paleis tot de Koninklijke Schouwburg.

Wethouder Richard de Mos (Groep de Mos, binnenstad) deelde woensdagmiddag (19 december) de eerste paspoorten uit aan kinderen, tussen de houtgravures van M.C. Escher in het museum aan het Lange Voorhout. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen met hun ouders of begeleiders gaan ‘schatzoeken’ in de deelnemende musea. “Het wordt nu ook voor kinderen extra interessant om het Museumkwartier te bezoeken,” verwachtte De Mos. “Het is goed voor onze stad en lokale economie om gezinnen met kinderen te trekken. Het kinderpaspoort is een ludieke manier om kinderen kennis te laten maken met cultuur.”

Helden 

De deelnemende instellingen zijn van Escher in het Paleis, het Mauritshuis, Museum Bredius, de Kloosterkerk, Pulchri Studio, Diligentia, het Haags Historisch Museum en de Koninklijke Schouwburg. Het kinderthema in dit kader is: ‘Oude meesters & nieuwe helden’. De kinderen zijn de nieuwe helden, die met het paspoort op zoek gaan naar oude meesters en andere zaken.

Het Kinderpaspoort Museumkwartier. | Foto: DHC

De ‘gids’ in het paspoort is de ooievaar Cornelis. Met het paspoort in de hand bezoeken kinderen de acht instellingen, op zoek naar speciale items. Na ieder bezoek krijgen ze een sticker voor in het boekje en een presentje. Als ze alle acht stickers hebben verzameld, kunnen ze bij The Hague Info Store (THIS) op de begane grond van de Nationale Bibliotheek (voorheen VVV) als cadeau een knuffelooievaar ophalen.

Het Kinderpaspoort Museumkwartier is gratis op te halen bij THIS (Centrale Bibliotheek) en de acht culturele instellingen.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van