Japanse prinses in Kinderboekenmuseum

Nijntje is in Japan een hit. Dus ging de Japanse prinses Akishino, die in Den Haag was, even langs bij het Kinderboekenmuseum.

Door

Hoog bezoek voor het Kinderboekenmuseum. Hare Keizerlijke Hoogheid Prinses Akishino van Japan bezocht zaterdag het Haagse museum. De prinses, die eigenlijk Kiko Kawashima heet, is de echtgenote van de Japanse prins Akoshino, de tweede zoon van keizer Akihito. Zij was in Den Haag voor een conferentie over longziekten, maar wenste ook te worden geïnformeerd over de Nederlandse jeugdliteratuur.

Museumdirecteur Aad Meinderts van het Kinderboekenmuseum was blij met het bezoek uit Japan. “Voor mij is het bezoek een teken dat de Nederlandse jeugdliteratuur mondiaal aanzien geniet. Ik waardeer het dat ik met de prinses over het belang van leesbevordering heb kunnen spreken en haar kon tonen hoe wij onze bezoekers op speelse wijze de kracht van verbeelding laten ervaren.”

Japanse prinses bij Kikker en Nijntje

Prinses Akishino bezocht onder meer de vaste tentoonstelling ‘Ik ben Kikker’, naar de boeken van de internationaal vermaarde Haagse tekenaar en schrijver Max Velthuijs.

                                                                                                  

 

Voor mij is het bezoek een teken dat de Nederlandse jeugdliteratuur mondiaal aanzien geniet.
Aad Meinderts (directeur van het Kinderboekenmuseum)

 

Ook werd specifiek stilgestaan bij de ruimte die is gewijd aan Nijntje. De schepping van van Dick Bruna is ongekend populair in Japan. Ook bezocht de prinses de expositie ‘Papiria’, een route door de kinderboekenwereld, en de recent geopende Kinderboekenambassade.

Daar kunnen kinderen een filmpje opnemen waarin ze reclame maken voor hun lievelingsboek. Het Kinderboekenmuseum is een afdeling van het Literatuurmuseum, dat is gevestigd in het complex van de Koninklijke Bibliotheek.   

Standaardportret
Bekijk meer van