‘Fotografie van topkwaliteit’ op het Lange Voorhout

Op het Lange Voorhout zijn de komende weken foto’s van bekende National Geographic-fotografen te zien. De gratis buitenexpositie bestaat uit zes displays van ruim twee meter hoog waarop foto’s van mensen, dieren en landschappen worden getoond.

Door

De tentoonstelling heet ‘National Geographic Masters of Photograpy’. Deze bevat een selectie monumentale beelden van fotografen die voor het populairwetenschappelijke tijdschrift werken.

“Fotografie van topkwaliteit is nu gratis en toegankelijk,” aldus wethouder Robert van Asten (D66, cultuur).

Israëlische ballerina’s op Lange Voorhout

Een van de werken die deel uitmaken van de expositie is ‘Two tutu’s’ van Richard Nowitz. Deze Amerikaan fotografeerde twee Israëlische ballerina’s die zich klaarmaken voor hun moment in de spotlights.

Richard Nowitz, ‘Two tutu’s’.

Verder laat William Albert Allard, ook afkomstig uit de Verenigde Staten, met zijn ‘Indian woman in a stone quarry’ zien hoe zwaar en nietsontziend het fysieke werk is in een steengroeve in Bihar (India). “Het invallende licht vervormt het stof dat van de stenen afkomt tot een sterrenhemel. De schitterende kleding en waardige houding kunnen het zware lot desondanks niet verhullen,” aldus Allard over zijn eigen foto.

William Albert Allard, ‘Indian woman in a stone quarry’.

Een andere foto die op het Lange Voorhout wordt tentoongesteld, komt van Joel Sartore. Deze toont een mandril. “Deze puberale aap in Equatoriaal-Guinee (land in Midden-Afrika, red.) probeert de vermoorde onschuld te spelen. ‘Oeps, sorry’ lijkt deze nozem te zeggen. Ondertussen weet iedereen wie hier de schuldige is,” grapt de Amerikaanse fotograaf.

Joel Sartore, ‘Mandrill’

‘National Geographic Masters of Photograpy’, t/m maandag 22 april, Lange Voorhout.

 

Standaardportret
Bekijk meer van