Kunstwerk van gerecycled plastic bij Museon (foto’s)

Op het terras van het Museon, aan de Stadhouderslaan, heeft National Geographic woensdag een kunstwerk van gerecycled plastic onthuld.

Door

National Geographic onthulde woensdag op het terras van het Museon, aan de Stadhouderslaan, een kunstwerk van gerecycled plastic. Hiermee willen het museum en het populairwetenschappelijk tijdschrift aandacht voor plasticvervuiling in zeeën en oceanen vragen. Het levensgrote kunstobject, dat de vorm van een dolfijn heeft, heet ‘#stopmetplastic’.

 

Foto's: DHC/Winish Chedi

 

De Nederlandse kunstenaar Peter Smith ontwierp het werk dat volledig is gefabriceerd van gerecycled plastic. Een deel van dit zwerfvuil is afkomstig van het Scheveningse strand. De sculptuur is zo’n twee meter breed, drie meter lang en drie meter hoog.

3D-printtechnieken

Voor de productie maakte Smith onder andere gebruik van moderne 3D-printtechnieken. Eerder maakte hij met ‘De Wereld van Zwerfvuil’ het grootste kunstwerk dat er ooit van zwerfafval gemaakt is. Het kunstwerk #stopmetplastic is tot en met eind augustus te zien op het terras van Museon.

Het kunstwerk van Peter Smith, gemaakt van gerecycled plastic.

Meer informatie: www.museon.nl en www.nationalgeographic.nl

 

Standaardportret
Bekijk meer van