Little Steven (E Street Band) in Den Haag voor live-interview

De Amerikaanse acteur en muzikant Stevie Van Zandt (artiestennaam Little Steven) komt op woensdag 6 oktober naar Den Haag. Hij wordt dan in het Theater aan het Spui geïnterviewd door journalist en columnist Leon Verdonschot.

Door

Aanleiding voor het gesprek is het boek ‘Unrequited Infatuations’, de recent verschenen memoires van Little Steven. In dit boek, waarvan de Nederlandse vertaling verkrijgbaar is onder de titel ‘Onbeantwoorde Verliefdheden’, vertelt Van Zandt (70) over zijn leven, over hoe hij in de vroege jaren zestig in New Jersey zijn streng religieuze levensstijl inruilde voor de toewijding aan de rock-’n-roll.

Stevie Van Zandt, geboren als Steven Lento, werd vooral bekend als medeoprichter en gitarist van de rockgroep E Street Band, al sinds 1972 de begeleidingsband van rockartiest Bruce Springsteen. Als tiener leerde hij ‘The Boss’ kennen, waarna de twee dikke vrienden werden. In de jaren zeventig groeide Bruce Springsteen & E Street Band uit tot een van de populairste live-acts in de rockscene. Bruce en Stevie werden de vaandeldragers van de Jersey Shore Sound, een intense mix van rock-’n-roll, blues en soul die zijn oorsprong vindt aan de Amerikaanse oostkust.

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

Steven van Zandt, Onbeantwoorde verliefdheden.

In 1982 verliet Van Zandt de E Street Band. Hij ontwikkelde zich tot een politiek activist. Zo was hij het brein achter het protestlied ‘Sun City’ (1985), waarin hij de apartheidsproblematiek in Zuid-Afrika aankaartte. Onder meer Bruce Springsteen, Bob Dylan en Lou Reed verleenden medewerking aan dit nummer. Ook richtte Van Zandt zich steeds meer op het acteren. Zo speelde hij de hoofdrol rol in de Amerikaanse dramaserie ‘The Sopranos’ (1999) en de Noorse komedieserie Lilyhammer (2012).

Deze aspecten en meer komen aan bod tijdens het 75 minuten durende interview in het Haagse Theater aan het Spui.

Little Steven in BorderKitchen

Het gesprek tussen Van Zandt en Verdonschot maakt deel uit van BorderKitchen, het permanente podium van muziek- en literatuurfestival Crossing Border. Door de coronacrisis lag het live-programma van BorderKitchen bijna twee jaar stil. Online waren er de afgelopen periode wel evenementen, maar het interview met Little Steven is het eerste live-evenement van BorderKitchen sinds eind 2019.

‘Uiteraard is het koffiedik kijken wat de corona-restricties zullen zijn in oktober. Daarom worden de kaarten in twee fases verkocht. De eerste ‘batch’ is voor het aantal plaatsen met de huidige restricties (twee derde zaalbezetting). De kopers van de tweede batch kaarten kunnen alleen naar binnen als deze avond in volledige bezetting kan plaatsvinden,’ zo laat Crossing Border weten. Op verzoek van Stevie Van Zandt zelf kunnen kaarten alleen inclusief het boek gekocht worden. De gedachte hierachter is dat het een evenement met échte fans wordt.

De ticketverkoop van de eerste batch begint op zaterdag 28 augustus om 11.00 uur.

‘Een avond met Stevie Van Zandt’, woensdag 6 oktober, 19.30 uur, Theater aan het Spui. Tickets van € 42,50 (incl. boek, excl. servicekosten) zijn hier te koop. Meer informatie: www.crossingborder.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van