Nieuwe buren voor Korzo: Wijnrestaurant ‘Bouzy Prinsestraat’ opent in september

Nee, het wordt geen theaterrestaurant. En nee, we gaan er ook zeker niet ‘shared dinen’. Maar ja, het nieuwe restaurant ‘Bouzy Prinsestraat’ zit toevallig wel naast het Korzo Theater.

Door

En oké, als mensen de planken met charcuterie en kazen willen delen, waarom ook niet? “We maken meer dan alleen borrelplanken uiteraard,” vertelt Bas Oonk. “Er staan veel dagverse gerechten op de kaart. Of nee, ik denk dat we eerder met krijtborden gaan werken.”

De voormalig eigenaar en chef-kok van Basaal, die begin dit jaar zijn restaurant aan de Dunne Bierkade aan zijn souschef verkocht, wilde eigenlijk eerst eens een ‘dikke reis’ maken, voordat hij aan een nieuw avontuur begon. “Maar ja, dat zat er niet.” Dus toen hij hoorde dat Stefan Verleer en Martijn Verbruggen een nieuwe kok zochten voor hun ‘Bouzy-restaurant’ aan de Mauritskade, ging hij toch maar even langs.

Verleer is blij met de komst van de nieuwe chef. “Tot nu toe stond ik in de keuken, omdat er ooit eens een kok uitviel en iemand mij vliegensvlug de basis leerde, maar Bas is veel beter dan ik joh. Kan ik me weer meer met de voorkant bemoeien.” Terwijl Oonk zich inwerkte, hoorde hij dat de Bouzy-jongens hun oog hadden laten vallen op het oude restaurant Floc in de Prinsestraat, dat al meer dan een jaar leegstond. “Ik heb vroeger op die locatie gewerkt, ik loop wel even mee,” reageerde hij enthousiast.

Aperitivo

En zo exploiteren ze, in september als het theaterseizoen start, met zijn drieën de nieuwe zaak. Het pand zelf blijft eigendom van het Korzo Theater. Verbruggen: “We gaan de ingang naar het theater weer opengooien als de verbouwing klaar is. Het wordt een levendig wijnrestaurant waar je de hele avond kunt binnenlopen voor een borrel of een hapje. Met grote wijntonnen en lichte, houten stoelen. Op de vide kun je knus eten, beneden wordt de bar de eyecatcher.”

 

Het wordt een levendig wijnrestaurant waar je de hele avond kunt binnenlopen voor een borrel of een hapje.
Martijn Verbruggen

 

De heren zien het al helemaal voor zich: een aperitivobar. Oonk: “In de namiddag kleine gerechten op de bar met een goed glas wijn of een bubbel.” Daarna grinnikend: “Nee, geen shared dining.” Nog even terug naar dat glas wijn. Het was namelijk de wijnkelder die de doorslag gaf. “Dat was inderdaad al heel lang een wens van ons. En in de Prinsestraat heb je van die ruime kelders.” De wijnen komen van her en der. Verbruggen: “We zitten niet vast aan een bepaalde leverancier, al werken we in Den Haag graag met ‘Wijn op dronk’.”

De kaart van Bouzy Prinsestraat

Oonk zal voor Bouzy Prinsestraat de kaart samenstellen, het liefst met een nieuwe chef. Zelf is hij voorlopig te vinden aan de Mauritskade. Verbruggen: “Met het binnenhalen van Bas streven we toch wel naar een Bib Gourmand.”

Zien we de befaamde paté van kippenlevertjes straks weer terug op de kaart? Verbruggen en Verleer moeten er hard om lachen. Verbruggen tegen Oonk: “Weet je dat die vraag mij onlangs ook gesteld werd?” Oonk, met dromerige blik in zijn ogen: “Nou, ik heb niks tegen die paté, hoor. Als mensen het willen. Why not?”

Meer informatie: www.bouzywineandfood.nl

Onze redactie biedt u dit artikel uit de papieren krant van 29 april 2021 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Overweeg een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro. Voor 90 euro per jaar kunt u DHC ook digitaal lezen.

Bekijk meer van