Zes katholieke kerken dicht wegens corona

De zes kerken van de fusieparochie van Maria Sterre der Zee zijn met ingang van komend weekeinde gesloten in verband met de coronapandemie.

Door

De stap van de parochie komt als een verrassing omdat de bisschoppen geen verscherping van de al geldende maatregelen hebben afgekondigd. De ingreep van de parochie houdt in dat de grootste en monumentaalste katholieke kerken van de stad hun deuren gesloten houden. Daaronder zijn de kerken aan de Parkstraat, de Elandstraat, de Wassenaarseweg en de Scheveningseweg.

Op de site van de parochie legt het bestuur uit waarom het deze stap zet. Dat beperkte vieringen zijn toegestaan, betekent niet dat het ook moet, is de redenering. ‘Zeker niet gezien de verscherpte situatie en de sombere vooruitzichten, geschetst door de regering en het RIVM.

Immers: de veiligheid van parochianen, vrijwilligers en voorgangers staat nu voorop!’ Verder wijst het bestuur erop dat heteen slecht signaal’ zou zijn om door te gaan nu er van de hele samenleving ‘offers’ worden gevraagd.

Kerken van de Vier Evangelisten

Opvallend is dat de andere Haagse parochie, die van de Vier Evangelisten, geen nadere maatregelen neemt. Dat wil zeggen dat daar de missen doorgaan met maximaal dertig aanwezigen. Het gaat hier onder meer om de kerken aan de Leyweg en de Kamperfoeliestraat, en in Loosduinen. Ook de protestantse kerken blijven open; de meeste volgen de instructies van PKN (maximaal dertig kerkgangers).

Meer informatie: www.rkdenhaag.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro. Voor 90 euro per jaar kunt u DHC ook digitaal lezen.

Standaardportret
Bekijk meer van