Testen op corona kan nu ook in de binnenstad

Testen op corona kan binnenkort ook in het Haagse centrum. Een nieuwe locatie nabij HMC Westeinde opent in de laatste week van juli. Hij is bedoeld voor mensen zonder auto.

Door

Voor Hagenaars zonder auto is het huidige corona-testcentrum bij Nootdorp moeilijker bereikbaar. De locatie is nadrukkelijk niet bedoeld voor mensen die wél een auto voor de deur hebben staan. Die kunnen beter naar Nootdorp komen, aldus de GGD, want de capaciteit op de nieuwe locatie is beperkt: maximaal 300 mensen per dag.

 

De extra testlocatie komt op het terrein van het Landsteiner opleidingsinstituut – dat verbonden is aan ziekenhuis HMC – aan de Lange Lombardstraat 35. Dit instituut ligt naast HMC Westeinde en is per fiets, met het openbaar vervoer en te voet goed bereikbaar. De GGD raadt bezoekers af om met de auto te komen, omdat de locatie niet toegankelijk is voor auto’s en er in de buurt weinig (betaalde) parkeergelegenheid is.

Klachten corona

Alleen wie last heeft van corona-klachten die kunnen wijzen op het nieuwe coronavirus (Covid-19) kan zich laten testen. Klachten zijn onder meer hoesten, neusverkoudheid en/of koorts. Het maken van een afspraak is verplicht. Dat kan via het landelijke nummer 0800-1202.

De nieuwe testplek is de vierde in deze regio. Naast de hoofdlocatie in Nootdorp staan er twee kleinere corona-testunits in Naaldwijk en Leidschendam.

Meer informatie: www.ggdhaaglanden.nl

Wilt u meer weten over de krant Den Haag Centraal? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van