Gemeente plaatst tientallen borden in Den Haag: ‘blijf thuis’ (foto’s)

Het Haagse stadsbestuur heeft zondag extra maatregelen genomen om drukte op openbare plekken te voorkomen.

Door

Op tientallen plekken in Den Haag stonden borden met de boodschap: ‘blijf thuis’. Hiermee deed de gemeente een klemmend beroep op iedereen om thuis te blijven, niet naar drukke plekken zoals de parken, pleinen en het strand te gaan en om 1,5 meter afstand te houden. ‘Met veel mensen op één plek loopt u een groter risico om besmet te raken met het coronavirus,’ aldus het stadsbestuur.

 

 

Foto’s: Gemeente Den Haag/Valerie Kuypers

 

De borden leken effect te hebben. Waar het zaterdagochtend nog wat drukker was op het Scheveningse strand en zaterdagmiddag in het Zuiderpark, hielden de meeste mensen zich zondag – ondanks het mooie weer – wel aan de maatregelen. Dit meldde de politie rond 13.00 uur op Twitter.

Zo was het zondag rustig op het strand en in de meeste Haagse parken. Een uitzondering was en bouwmarkt in Ypenburg, waar rond het middaguur een enorme rij auto’s voor de deur stond. Later meldde de politie dat de oorzaak van de file was dat de bouwmarkt mensen gefaseerd naar binnen liet.

Hond dood gereden

Ook waren er dit weekeinde een aantal ‘gewone’ incidenten. Zondagmiddag is een man in de Schalk Burgerstraat zwaargewond geraakt. Hij werd door onbekenden bewerkt met een bierflesje. In de nacht van zaterdag op zondag is er een poging tot ramkraak gedaan bij de Jumbo aan de Volendamlaan. De ruiten raakten beschadigd, maar hielden het. Op de Statenlaan is zaterdag een hond overleden. Het dier werd aangereden door een motorscooter.

DHC-redacteur en columnist Casper Postmaa schrijft, zolang de corona-crisis duurt, een dagboek over het leven in Den Haag. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van