Verzet buren tegen komst Israëlische ambassade naar Plein 1813

Een aantal bewoners van de Alexanderstraat brief roepen de gemeenteraad op niet akkoord te gaan met de verhuizing van de Israëlische ambassade naar Plein 1813.

Door

Een aantal bewoners van de Alexanderstraat verzet zich tegen de komst van de Israëlische ambassade naar het Plein 1813. In een brief roepen zij de gemeenteraad op niet akkoord te gaan met de verhuizing Deze bewoners maken zich vooral zorgen om de veiligheid in hun wijk.

‘De bescherming van bewoners en eigendommen van omwonenden en belanghebbenden staat de vestiging van een zwaar te beveiligen ambassade op deze locatie in de weg,’ aldus de bewoners.  Zij stellen in hun schrijven bang te zijn voor aanslagen. Ook vinden zij dat de Israëlische ambassade in dezelfde categorie valt als de Amerikaanse. Deze is recent vertrokken uit de kwetsbare binnenstad. En vergeleken met de nieuwe Amerikaanse ambassade ligt Plein 1813 er kwetsbaar bij, aldus de bewoners.

Andere bezwaren tegen komst ambassade

Andere bezwaren zijn de aantasting van de monumentale villa en het kappen van bomen. Ook zien de bewoners de bouw van een wachthuisje op het terrein. De betrokken raadscommissie vergadert vandaag (13 september) over de verhuizing naar Plein 1813.

De monumentale stadsvilla waarin het Israëlische ambassadegebouw komt, zal een ingrijpende verbouwing ondergaan. Dit meldde Den Haag Centraal eerder deze maand. Zo worden om veiligheidsredenen de muren en vloeren van het monumentale gebouw versterkt met beton.

Standaardportret
Bekijk meer van