Perron 4 op station HS ruim een week buiten gebruik

Vanwege een defect aan het spoor is perron 4 op station Hollands Spoor (HS) tot donderdag 5 maart niet in gebruik. Spoorwegbeheerder ProRail en aannemer BAM Infra zijn met spoed begonnen met herstelwerkzaamheden.

Door

Spoorwerkers vervangen nu zo’n tweehonderd meter treinrails. Het gaat om dwarsliggers, spoorstaven, ballast en klemmen. Vanwege het herstelwerk vertrekken er donderdag-, maandag- en dinsdagavond minder treinen vanaf station HS.

Slechte staat spoor station HS

De slechte staat van het spoor kwam aan het licht tijdens een meetcampagne met een speciale trein. ‘Een nadere inspectie leerde dat vervanging van het spoor nodig is om te kunnen voldoen aan onze strenge veiligheidseisen,’ zo legt ProRail uit op de website. ‘Dit levert reizigers extra hinder op, en dat betreuren wij, maar veiligheid staat altijd voorop.’

Het versleten spoor bij Hollands Spoor staat niet op zichzelf. Eerder kwam ProRail soortgelijke slijtage tegen in de Rotterdamse Willemsspoortunnel en de Amsterdamse Riekerpolder. De Nederlandse Spoorwegen (NS) adviseren reizigers die donderdag, maandag en dinsdag met de trein van of naar HS willen, om vooraf hun reis te plannen op de reisplanner.

Wilt u meer lezen over het openbaar vervoer in Den Haag? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van