Veel afsluitingen in Den Haag voor CPC Loop

De jaarlijkse CPC Loop vanaf het Malieveld, met ruim 40.000 hardlopers en 150.000 verwachte toeschouwers, maakt Den Haag zondag 10 maart moeilijk bereikbaar.

Door

Zo is de Koningskade, de startplaats van de CPC Loop, van 05.00 tot 19.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Ook drukke wegen als de Nieuwe Parklaan, de Van Boetzelaerlaan, de Segbroeklaan, de Groen van Prinstererlaan, de Oude Haagweg, de Loosduinseweg, de Groot Hertoginnelaan en de Carnegielaan zijn een groot deel van de zondagmiddag dicht. De start van de halve marathon is om 14.30 uur. Eerder op de dag beginnen de korte(re) afstanden.

In deze overzichtskaart staan de tijden waarop bepaalde wegen zijn afgezet:

 

CPC en openbaar vervoer

Verder ondervindt het openbaar vervoer hinder. Zo rijden de tramlijnen 1, 3, 9 en 12 en de buslijnen 20, 21, 22, 23, 24 en 28 een aangepaste route. Deze omleidingen duren vanaf het begin van de dag tot ongeveer 19.00 uur. Vooral het Statenkwartier, Duindorp en de Vogelwijk zijn tussen 10.00 en 17.00 uur slecht bereikbaar. Dit meldt de HTM op haar website.

De vervoerder adviseert reizigers om rekening te houden met ‘extra veel reistijd’. Voor de reizigers die zondagmiddag met het openbaar vervoer naar Scheveningen willen, rijdt snelbus 69. Deze lijn rijdt zonder tussenstops tussen het Centraal Station, de Zwolsestraat en het Zwarte Pad.

Meer over de omleidingsroutes van trams en bussen leest u op de website van de HTM.

 

Standaardportret
Bekijk meer van