‘Eerste steen’ drijvend clubhuis Jachtclub Scheveningen gelegd

De bouw van het drijvende clubhuis van de Jachtclub Scheveningen in de Tweede Haven is begonnen. Dit gebeurde eind vorige week op bijzondere wijze, toen twee sleepboten de ‘eerste steen’ de haven binnenbrachten.

Door

Dit was geen standaardbaksteen, maar een kolossale drijfbak met een oppervlakte van 22 bij 12 meter. Vanuit de bouwplaats in Diemen werd het casco over het Amsterdam Rijnkanaal en de Noordzee naar de Tweede Haven gesleept. Daar wordt het nieuwe onderkomen van de Jachtclub Scheveningen verder afgebouwd. Aan het einde van het jaar wordt het clubhuis naar zijn vaste ligplaats gesleept, aan de zuidzijde van de haven aan de steiger voor het havenkantoor.

Zevenhonderd watersporters

De drie meter diepe bak vormt de fundering van het nieuw op te leveren clubhuis, dat is ontworpen door het Haagse architectenbureau Studio Komma. Vanaf maart 2021 moet dit de thuishaven worden voor zo’n zevenhonderd watersporters (zeilers, vissers, motorbootvaarders, duikers en roeiers). De jachtclub verlaat dan het huidige clubhuis (’t Spuigat) aan de Kranenburgweg.

Voorzitter Marcel Schuttelaar van Jachtclub Scheveningen: “We hebben een divers palet van watersporters en jong en oud op de vereniging. Het nieuwe clubhuis moet al deze mensen nog meer met elkaar verbinden. Ook de passanten in de haven moeten zich hier thuis voelen. En we krijgen met dit nieuwe clubhuis ook letterlijk ruimte voor nieuwe leden.”

Meer informatie: www.jachtclubscheveningen.com

Wilt u meer lezen over sport in de Haagse regio? Koop op donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van