Restaurant Seinpost sluit opnieuw de deuren

Seinpost Indonesia is vorige week failliet verklaard. De drie vestigingen zijn in de verkoop gezet.

Door

In een korte schriftelijke reactie stelt eigenaar Anneke van Leeuwen dat de coronacrisis de grootste boosdoener was. Daarnaast noemt ze het parkeerbeleid van de gemeente, die vorig jaar een proef startte met een vast dagtarief. In de zones waar dat tarief geldt, betaal je standaard 50 euro, of je nu een hele dag blijft of twee uurtjes, bijvoorbeeld om ergens te gaan eten.

Seinpost is sinds 2018 in handen van Anneke en Glenn van Leeuwen, ondernemers uit Zoetermeer. Zij doopten het om tot Seinpost Indonesia, met ook vestigingen in Zoetermeer en de 2e Sweelinckstraat, op de plek van het illustere Didong. Eind 2022 trachtte het duo met The Raffles nog een andere klassieker van weleer toe te voegen aan zijn portfolio, maar dat ging op het laatste moment niet door.

Twee keer een ster

Het oorspronkelijke koepelgebouw Seinpost stamde uit 1886 en kende een rijke historie als horeca- en amusementsgebouw. Het werd in 1976 vervangen door een nieuw appartementengebouw met op de begane grond een restaurant. Na jarenlang dienst te hebben gedaan als familierestaurant, verkreeg de bekende Haagse chef-kok Henk Savelberg er in de jaren tachtig van de vorige eeuw een Michelinster. Die ster raakte het restaurant kwijt toen Savelberg in 1989 vertrok. Van 2006 tot 2016 mocht het Seinpost van uitbater Edwin van de Goor en chef-kok Gert-Jan Cieremans het predicaat opnieuw voeren.

Het oude Seinpost, dat in 1976 tegen de grond ging.

In gesprek met Omroep West vertelt curator Stephanie de Wit van GMW Advocaten dat gekeken wordt of iemand de zaken wil overnemen. De vestiging in Zoetermeer stond al langere tijd te koop.

Standaardportret
Bekijk meer van