Faillissement van restaurant Weduwe van der Toorn lijkt onafwendbaar

Niet alleen de herontwikkeling van de Treilerweg, maar ook de verouderde staat van restaurant Weduwe van der Toorn zorgt ervoor dat de bekende horecaman Edwin van de Goor de deuren achter zich dichtdoet. “Een faillissement lijkt nu onafwendbaar.”

Door

“Hoe smaakte de oester Bloody Mary? Nog een tempura-versie proeven?” Edwin van de Goor, in het verleden mede-eigenaar van sterrenrestaurant Seinpost, haalt twee oesters door een beslag en gooit ze daarna behendig in de frituur. De man die havenrestaurant Weduwe van der Toorn nieuw leven inblies, is duidelijk in zijn element bij minirestaurant Bar Pêche, dat hij momenteel runt met collega Fieke Berkhof.

En toch klopt het plaatje niet helemaal. Wat doet een van de meest toonaangevende Haagse restaurateurs hier in de Foodhallen van de Haagsche Bluf? Wat is er gebeurd met de Weduwe van der Toorn waar hij sinds zijn komst in 2016 de omzet liet verdubbelen en waar recensenten zo lovend over schreven?

“Ik ben gestopt,” vertelt Van de Goor. “Aan de Treilerdwarsweg, waar de Weduwe zit, wordt het binnenkort een bouwput. NU projectontwikkeling wil daar 121 appartementen realiseren met ondergrondse parkeergarage. Dat betekent dat ik straks driekwart van mijn keuken kwijtraak. Die krijg ik wel weer terug, maar de hele operatie duurt twee jaar. Waar moet ik in de tussentijd koken? In een mobiele keuken? Luister, toen ik bij de Weduwe kwam, was het eten niet goed. Bij het Vispaleis at je beter. Ik heb van een snackbarproduct een goede maaltijd gemaakt. Dan zou ik straks weer terug bij af zijn.”

Faillissement Weduwe van der Toorn

De belangrijkste reden waarom Van de Goor de handdoek in de ring gooit, is echter de wrijving met zijn aandeelhouders.

“De Weduwe verkeert in een deplorabele staat, er is veel achterstallig onderhoud, er is te weinig personeel, ik krijg het niet opgelost. Ik heb mijn ongenoegen al een tijd geleden aan de andere aandeelhouders kenbaar gemaakt, maar die reageren laconiek. De situatie is onhoudbaar, daarom heb ik eind augustus de deur achter me dichtgetrokken. Een faillissement lijkt nu onafwendbaar.”

 

Foto's: DHC/Luka Valkenburgh

 

Een nieuwtje zingt snel rond in de Haagse horeca. Dus toen Marcel Bontje, eigenaar van Bistro-Mer aan de Javastraat, vernam dat Van de Goor zonder werk zat, vroeg hij hem bij Bar Pêche.

 

Mensen die me missen, ik ben vissen. Bij Bar Pêche.
Edwin van de Goor (horecaman)

 

 

Geamuseerd: “Die Bontje dacht: Edwin kan toch niet stilzitten. Dan kan ie wel bij mij een oestertje openen. Of een inktvisje schoonmaken. Ik vind het hartstikke leuk. We zijn pas een paar dagen open en er zijn al een paar oude gasten van Seinpost en de Weduwe langsgekomen. Straks willen we de kaart nog wat uitbreiden. Ik blijf zolang ik nodig ben. Kijk hier eens om je heen. Mooie zaken, enthousiaste ondernemers, alles fris.”

Daarna vrolijk: “Mensen die me missen, ik ben vissen. Bij Bar Pêche.”

Dit artikel wordt u gratis aangeboden. Wilt u meer weten over de krant Den Haag Centraal? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. En, eetliefhebbers opgelet: 7 november verschijnt onze culinaire bijlage. 

Bekijk meer van