Cottontree Mer wordt Seinpost Indonesia

Een nieuw Indonesisch restaurant opent dit najaar aan de Zeekant in Scheveningen: Seinpost Indonesia.

Door

In het pand aan de Zeekant in Scheveningen waar tot afgelopen februari restaurant Cottontree Mer (voorheen Seinpost, één ster) gevestigd was, gaat tussen begin oktober en eind november Seinpost Indonesia open.

Eigenaresse Anneke van Leeuwen belooft authentieke Indonesische gerechten. Ze denkt hierbij aan frikadel pan, soto ajam en tjendol. “Onze chef-kok Musa komt van Ron Blaauw. Hij kookt zoals in de echte Indonesische keuken. Het niveau is hoog, maar de gerechten zijn wel betaalbaar.” Van Leeuwen heeft nu al een Indonesisch restaurant in Zoetermeer (Tot Zo Indonesia in winkelcentrum Oosterheem).

Seinpost Indonesia is opvallend

De keuze voor een Indonesisch restaurant is opvallend. The Raffles in de Javastraat stond begin juli na 25 jaar op punt van sluiten. Tampat Senang ging in 2016 dicht vanwege beperkte belangstelling en restaurant Blauw uit 2013 ging al na een jaar failliet.

Maar Van Leeuwen is optimistisch: “Dit zijn allemaal restaurants in het duurdere segment. Bij ons kun je al eten voor zo’n twintig euro per persoon.” Een openingsdatum is nog niet bekend, want de horecavergunning laat nog maximaal dertien weken op zich wachten. In de tussentijd wordt het oude Cottontree Mer verbouwd, zij het beperkt. “Het interieur zag er al fantastisch uit. We plaatsen er alleen nog een bar in en we maken het wat minder kil.”

 

Indonesisch restaurant Garoeda staat te koop. Eigenaar Peter ’t Mannetje wil ‘na 38 tropenjaren’ een punt zetten achter de exploitatie van de zaak aan de Kneuterdijk.

Garoeda te koop
Standaardportret
Bekijk meer van