Renovatie Binnenhof met een jaar vertraagd

De grote renovatie van het Binnenhof kan vrijwel zeker niet komende zomer beginnen, zoals de bedoeling was.

Door

Zelfs de zomer van 2021 kan staatssecretaris Raymond Knops (CDA, Binnenlandse Zaken) niet garanderen. Dat schrijft hij in een eerder deze week verzonden voortgangsrapportage aan de Tweede Kamer. Het ‘uitstel-besluit’ over de renovatie van het Binnenhof is nog niet genomen, maar wel aanstaande.

Vrijwel geen enkele planning wordt gehaald. De inrichting van de tijdelijke huisvesting, onder meer in het oude Buitenlandse Zaken is niet op tijd klaar. Er zijn meer werkplekken nodig door extra wensen van de Kamer, de bouwmarkt is overspannen en er is de stikstofcrisis. Zelfs kleine werkzaamheden zouden al leiden tot de neerslag van stikstof in het beschermde Meijendel.

Kosten renovatie

De kosten van het project zijn geraamd op bijna een half miljoen euro. De verwachting is dat het aanzienlijk duurder gaat worden.

 

Dit artikel wordt u gratis aangeboden. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Neem dan een abonnement op DHC.

 

Veel onzekerheid over renovatie Binnenhof

De crisis rond de ingrijpende en kostbare renovatie van het Binnenhof duurt voort. Sinds de benoeming in juni van D66-coryfee Alexander Pechtold tot ‘procesvoorzitter’ zitten de ruziënde partijen, waaronder het presidium van de Tweede Kamer en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), wel weer aan tafel, maar is er nog weinig opgelost.

Lees meer
Standaardportret
Bekijk meer van