Wassenaar wijst fusie met Voorschoten af

Het nieuwe college van B en W van Wassenaar ziet niets in een fusie met Voorschoten. ‘Wassenaar is en blijft zelfstandig.’

Door

Wassenaar is een zelfstandige gemeente en het nieuwe college van B en W zal er alles aan doen die zelfstandigheid te bewaren. Daartoe wordt ingezet op ‘financiële degelijkheid en stabiel bestuur’. Dat staat in het collegeakkoord dat VVD, Lokaal Wassenaar, CDA en D66 hebben gesloten.

Er wordt al decennialang gepraat over een eventuele fusie met Voorschoten. Zo ook door de provincie Zuid-Holland, maar Wassenaar neemt daar nu afstand van. Het is niet uitgesloten dat de ambtelijke organisaties van Wassenaar en Voorschoten, die al wel zijn samengevoegd, weer uit elkaar worden gehaald. In de praktijk is gebleken dat Voorschoten meer aansluiting zoekt bij de Leidse regio. Wassenaar zoekt meer aansluiting bij de Haagse regio.

Nieuwe wethouders

Dinsdagavond zijn de nieuwe wethouders geïnstalleerd. Dit zijn Caroline Klaver-Bouman en Kees Wassenaar (beiden VVD), Inge Zweerts de Jong (Lokaal Wassenaar!), Hubert Schokker (CDA) en Lia de Ridder (D66).

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van