VVD wint in Wassenaar en Zoetermeer

De VVD deed het goed in Den Haag, maar nog beter in de buurgemeenten.

Door

In Wassenaar is de VVD met een winst van 2 zetels (totaal 6) weer de grootste partij geworden. De plaatselijke partijen Lokaal Wassenaar en Hart voor Wassenaar haalden gezamenlijk 6 zetels. Verder in het villadorp: CDA 3, D66 2, Democratisch Liberalen 2, GroenLinks 1 en PvdA 1.

Ook succes voor de VVD in Leidschendam-Voorburg. Daar bleef de partij aartsrivaal Gemeentebelangen net voor in het aantal stemmen; waarschijnlijk krijgen beide partijen 9 zetels. D66 is hier grote verliezer: van 6 naar 4. En het CDA handhaaft zich met 5 zetels. Verder in de tweelinggemeente: GroenLinks 4, PvdA 3 en ChristenUnie 1.

VVD Zoetermeer

In Zoetermeer blijft de VVD de grootste met 7 zetels (1 winst). D66 kreeg een tik en viel terug van 8 naar 5 zetels. Verder sprong GroenLinks van 2 naar 5 zetels. En ook: Lijst Nawijn 5, PvdA 2, SP 2, Zó! Zoetermeer 2, CDA 4, ChristenUnie 2, PVV 2, Zoetermeer Vooruit 2 en Democratie voor Zoetermeer 1.

Een ander beeld in Rijswijk. In de Vlietgemeente blijft Beter voor Rijswijk met 6 zetels de grootste partij. Maar de grote winnaar is GroenLinks: van 2 naar 5 zetels. Verder: CDA 4, Wij 3, Rijswijks Belang 2, Gemeentebelangen 3 en Onafhankelijk Rijswijk 1.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van