D66 Rijswijk wint zetel na hertelling 

D66 Rijswijk krijgt er na hertelling een zetel bij en komt daarmee uit op vier gemeenteraadsleden. De nieuwe partij Wij.Rijswijk is het ‘slachtoffer’.

Door

De hertelling van de stemmen in Rijswijk heeft D66 geen windeieren gelegd. De partij krijgt er een zetel bij en komt daarmee uit op vier gemeenteraadsleden. De nieuwe lokale partij Wij.Rijswijk is daarvan het ‘slachtoffer’. Deze groepering komt nu uit op drie zetels, in plaats van vier. Sjaak van der Tak, oud-burgemeester van Westland, treedt op als verkenner. Hij is woensdag aan het werk gegaan.

Burgemeester Michel Bezuijen besloot vorige week vrijdag tot een complete hertelling, wegens ‘een signaal van onvolkomenheden bij de telling op één van de stembureaus’. De hertelling was aangevraagd door D66. Deze partij kreeg in de voorlopige uitslag twee stemmen minder dan Wij.Rijswijk. Dat zeer kleine verschil was voor D66 reden om op hertelling aan te dringen.

Wassenaar

In Wassenaar is er nog voor de nieuwe raad is geïnstalleerd sprake van een afsplitsing. Brenda Hagen heeft de fractie van Democratische Liberalen Wassenaar, wegens een conflict met een fractiegenoot die tevens lid zou zijn van Baudets Forum voor Democratie.

Standaardportret
Bekijk meer van