Deel ROC Mondriaan naar Meppelweg

In het rijksmonument aan de Meppelweg 339-341 in de wijk Morgenstond komt een nieuwe vestiging van ROC Mondriaan. Deze zomer begint een omvangrijke verbouwing van het ruim zestig jaar oude schoolgebouw.

Door

Het is de bedoeling dat in september 2022 de School voor Entreeopleidingen in het gebouw zijn intrek neemt. Er krijgen dan zo’n achthonderd studenten les in het pand vlak bij de Leyweg. ROC Mondriaan biedt entreeopleidingen aan iedereen van zestien jaar en ouder die geen diploma heeft van het voortgezet onderwijs. Jongeren worden ermee voorbereid op de arbeidsmarkt of een vervolgstudie. De opleidingen zijn een opmaat naar assisterende functies in onder meer dienstverlening, zorg, logistiek, voeding, bouw en wonen.

De lessen hebben nu nog plaats op de locaties aan de Zuidlarenstraat en de Waldorpstraat, maar volgens de onderwijsinstelling is de Meppelweg beter geschikt omdat er meer ruimte is voor de praktijklokalen.

ROC Mondriaan naar rijksmonument

Het schoolgebouw aan de Meppelweg is een rijksmonument. Het werd eind jaren vijftig gebouwd. Eerder zaten de R.K. Technische School Sint Paulus, het Haagsch Vakcollege en een kinderdagverblijf in het pand. Tot voor kort fungeerde het gebouw als oefenruimte en onderkomen van het Residentie Orkest.

Onze redactie biedt u dit verhaal uit de papieren krant van donderdag 22 juli 2021 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van