Haagse musicus Sipke de Jong (94) overleden

De bekende Haagse musicus en koordirigent Sipke de Jong is op Eerste Paasdag overleden. Hij is 94 geworden.

Door

De Jong werd het bekendst door zijn langdurige dirigentschap van het Haags Matrozenkoor. Dat leidde hij van 1962 tot 1997. In die periode maakte hij met het koor vele geslaagde concertreizen naar het buitenland.

Daarnaast genoot De Jong faam als pedagoog. Hij doceerde schoolmuziek en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium en hij was muziekleraar op het Dalton Lyceum; onder anderen Wim de Bie en Kees van Kooten behoorden tot zijn leerlingen.

Kerkkoren in Den Haag en Poeldijk

Sipke de Jong stamde uit een groot katholiek gezin. Hij is als musicus ook altijd kerkelijk actief geweest. Hij leidde onder meer de Koren Deo Sacrum van de St. Bartholomeuskerk in Poeldijk en later het parochiële zangkoor Cantemus Domino van de St. Jacobuskerk aan de Parkstraat in Den Haag.

Op de rouwkaart schrijft de familie: ‘Wij zijn dankbaar voor zijn lange leven waarin zijn muziek en zijn liefde ons verrijkten. Zijn geest zal ons voeden tot in de lengte van ons bestaan’. Sipke de Jong laat zijn vrouw, drie kinderen en vier kleinkinderen achter.

De afscheidsdienst is maandag 29 april om 11.00 uur in de kerk van H. Pastoor van Ars aan de Aaltje Noordewierstraat. De begrafenis volgt om 13.00 op Westduin.

   

Standaardportret
Bekijk meer van