Op zoek naar oorlogsherinneringen uit Escamp

Een groot deel van Escamp bestond nog niet als stadsdeel in de oorlogsjaren. Toch heeft ook dit deel van Den Haag zijn oorlogsverleden, variërend van neergestorte Duitse vliegtuigen tot het Zuiderpark als grote moestuin om de voedselschaarste te bestrijden.

Door

Het Nationale Theater (HNT) maakt samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in Escamp. “We zoeken daarom Hagenaars die hun oorlogsherinneringen willen delen met jongeren. Het is al de vijfde keer dat we zo’n project doen. Vorig jaar was Scheveningen aan de beurt,” aldus Lotte de Leeuw van HNT.

Ouderen uit Escamp

De educatie-afdeling van HNT zoekt ouderen uit Escamp, of die een band hebben met het stadsdeel, om hun oorlogsverhalen te delen. Daarnaast worden er daarom jongeren gezocht tussen de 10 en 18 jaar oud, die in gesprek gaan met de ouderen. Op basis daarvan wordt een voorstelling gemaakt. Eén van de onderwerpen wordt mogelijk het boerenleven in de landerijen voorbij de Leyweg.

De voorstelling wordt gespeeld op zaterdag 4 mei op een locatie in Escamp en maakt deel uit van het landelijke initiatief ‘Theater na de Dam’.

Wilt u meedoen of wilt meer informatie? Stuur dan een e-mail naar lottedeleeuw@hnt.nl of bel met 088-3565 313.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van