VI-protegé Danny Vera op Parkpop

De line-up van Parkpop 2018 is compleet. Onder meer Danny Vera, Bløf, The Fratellis en De Jeugd van Tegenwoordig geven dit jaar acte de présence in het Zuiderpark.

Door

Nu de winter langzaam maar zeker op z’n retour is, is het tijd voor de zomerfestivals om de definitieve programmering bekend te maken. Zo is het schema van Parkpop, op zondag 24 juni, al compleet. Danny Vera is als laatste aan de line-up van het grootste, gratis popfestival van Nederland toegevoegd.

Deze Zeeuwse rock-’n-rollzanger maakte furore met zijn optredens in het RTL-programma ‘Voetbal Inside’. Met voetbalanalist Johan Derksen en tv-presentator Wilfred Genee als grootste fans nam de carrière van de 40-jarige Middelburger de afgelopen jaren een hoge vlucht. Zo zijn de laatste theatershows van Vera steevast uitverkocht en maakte hij al zijn opwachting op gerenommeerde festivals in Nederland. Vera is blij ook zijn debuut op Parkpop te maken. “Om me heen heb ik altijd veel mensen over Parkpop gehoord. En Den Haag… ook altijd leuk!” De gestileerde rock-’n-rollmuziek van Vera doet denken aan de sound van grote namen als Elvis Presley en Bruce Springsteen.

Ook de Britse zanger Andrew Roachford komt naar het Zuiderpark. Onder zijn artiestennaam Roachford scoorde hij in de jaren tachtig een grote hit met ‘Cuddly Toy’. Ook de ballad ‘Naked Without You’ schopte het tot de Nederlandse hitlijsten. Roachford schrijft nog steeds nieuwe muziek. Zo bracht hij in 2017 zijn achtste studioalbum uit: ‘Let me Fly’.

 

Om me heen heb ik altijd veel mensen over Parkpop gehoord. En Den Haag… ook altijd leuk!
Danny Vera (zanger)

 

Al eerder werd bekend dat onder meer de Zeeuwse popband Bløf, hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig en de Engelse rockers van The Fratellis naar het Zuiderpark komen.

The Life I Live

Ook The Life I Live heeft de line-up rond. De Groningse rapper Kraantje Pappie en de Haagse popband Son Mieux zijn als laatsten bijgeschreven op het programma-affiche. Op Koningsnacht (26 april) staat Den Haag traditiegetrouw in het teken van dit festival, vroeger Koninginnenach. Er is livemuziek op podia op de Grote Markt, het Plein, de Hofplaats, de Plaats, het Buitenhof en het Kerkplein, en er komen twee podia op het Lange Voorhout.

Standaardportret
Bekijk meer van