Jason Donovan op Parkpop, Roxeanne Hazes op Life I Live

Publiekstrekker op Life I Live is dit jaar Edison-winnares Roxeanne Hazes, die momenteel volop in de spotlights staat dankzij haar overstap van het levenslied naar een mix van pop en R&B.

Door

Terwijl Den Haag wacht op de ‘Siberische kou’ die komende week onze kant op komt, zijn de eerste namen van een zomers festivalseizoen wereldkundig gemaakt. Zo staat op 23 juni Jason Donovan op Parkpop Saturday Night (een nieuw festival in het Zuiderpark, op de avond voorafgaand aan Parkpop). Ook geeft Roxeanne Hazes acte de présence op Life I Live, op Koningsnacht (26 april).

Het Australische popidool Jason Donovan liet in de jaren tachtig vele meisjesharten sneller kloppen. Vooral als acteur in de soapserie ‘Neighbours’. Nadat hij met de Australische zangeres Kylie Minogue het duet ‘Especially for you’ opnam, werd hij prompt een popidool. Zijn eerste solonummer ‘Too many broken hearts’ werd een nummer één-hit. En zijn debuutalbum ‘Ten Good Reasons’ vloog de winkel uit.

Parkpop Saturday Night

Andere artiesten die op de planken van Parkpop Saturday Night staan, zijn de Britse zangeres Kim Wilde (die net als Jason Donovan haar grootste successen in de jaren tachtig vierde) en de Belgische popband Clouseau. Parkpop Saturday Night is een betaald festival dat in de plaats komt van Night at the Park, op de avond voorafgaand aan het ‘gewone’ Parkpop. De artiestennamen van dit gratis muziekfestival op 24 juni, zijn nog niet bekendgemaakt.

Op Koningsnacht staat Den Haag traditiegetrouw in het teken van The Life I Live, vroeger Koninginnenach. Er is livemuziek op podia op de Grote Markt, het Plein, de Hofplaats, de Plaats, het Buitenhof en het Kerkplein, en er komen twee podia op het Lange Voorhout. Publiekstrekker is dit jaar Edison-winnares Roxeanne Hazes, die momenteel volop in de spotlights staat dankzij haar overstap van het levenslied naar een mix van pop en R&B. Ook popzanger Tim Knol komt op 26 april naar Den Haag. De komende weken maakt de organisatie nog meer namen bekend. In totaal treden op Koningsnacht en -dag vijftig artiesten op.

 

Wilt u meer lezen? Neem dan een abonnement op DHC.

Standaardportret
Bekijk meer van