‘Intieme liveshow’ van Emma Ruth Rundle op Grauzone Festival 2023

De Amerikaanse singer-songwriter Emma Ruth Rundle is een van de hoofdartiesten op het Grauzone Festival.

Door

Het muziekevenement in de Haagse binnenstad viert van 10 tot en met 12 februari zijn tienjarig bestaan. Deze week maakte de organisatie de komst van Rundle bekend. ‘Emma maakt prachtige, poëtische songs voor liefhebbers van folk, rock en ambient. Verwacht een intieme liveshow,’ zo staat in een toelichting.

Emma Ruth Rundle bracht eerder dit jaar twee cd’s uit: ‘Engine of Hell’ en ‘EG 2: Dowsing Voice’, respectievelijk haar vijfde en zesde plaat. ‘Engine of Hell’ kon op een lovende recensie rekenen in Oor. ‘Ze schaart zich tussen songschrijvers als Jeff Buckley, Nick Drake en Leonard Cohen,’ aldus het muziektijdschrift. De Amerikaanse zangeres gaf de afgelopen jaren al meerdere keren concerten in het Paard. In 2017 moest ze een concert (in de kleine zaal) al na een paar nummers staken omdat ze ziek was.

Grauzone 2023

Andere artiesten die op Grauzone 2023 spelen, zijn de New Yorkse synthpopband Tempers, de Britse punkband Deadletter (waarvan de muziek volgens de organisatie doet denken aan Talking Heads) en de kersverse, feministische queer-act Lambrini Girls uit het Engelse Brighton.

Grauzone is een driedaags festival waar ondergrondse en experimentele muziekstromingen een podium krijgen. Er zijn ook filmvertoningen, exposities en seminars. Het evenement heeft plaats in poppodium het Paard, The Grey Space in the Middle aan de Paviljoensgracht en in het Koorenhuis.

Grauzone Festival 2023, vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari 2023, diverse locaties. Passe-partout voor drie dagen: 98 euro. Meer informatie: www.grauzonefestival.com

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van